- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160906 - 117/3
- وزن: 0.30kg
سیدجمال الدین و اندیشه های او
نویسنده: مرتضی مدرسی چهاردهی
ناشر: ماه نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 279
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1343 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه صفحه اول افتادگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
کتاب حاوی مجموعه اسناد و مدارک چاپ نشده درباره سید جمال الدین مشهور به افغانی
سید جمالالدین اسدآبادی (۱۲۱۷ خورشیدی معادل ۱۲۵۴ قمری یا ۱۸۳۸ میلادی، اسدآباد، همدان، ایران - ۱۸۹۷ میلادی) که از او با نامهای جمالالدین الافغانی و سید محمد بن صفدر الحسین نام برده میشود. اندیشمند سیاسی و مبلغ اندیشه اتحاد اسلام بود. وی همچنین از اولین نظریه پردازان بنیادگرایی اسلامی محسوب میشود . اطلاعات اندکی درباره محل تولد و خانواده وی در دست است و محل تولد او همیشه محل اختلاف بودهاست....
پس از تعطيل روزنامه ي العروة الوثقي در پاريس، سيد جمال الدين اسدآبادي تصميم گرفت که به کشورهاي عربي مانند نجد، حجاز، و عراق عرب مسافرت کند. پس از ورود به تهران، بنا به دعوت مسعود ميرزا ظل السلطان به اصفهان رفت. او سيد جمال الدين اسدآبادي را خيلي گرامي داشت و وي را بهترين راهنما و مشاور براي پادشاه ايران مي دانست، به طوري که سيد جمال الدين اسدآبادي هنگامي که به تهران رسيد، شاه قاجار با خوشرويي و مهرباني او را پذيرفت، به فضل و دانش وي اعتراف کرد و در نظارت عالي جنگ وي را به سمت مشاور مخصوص شاهنشاهي انتخاب کرد و در ضمن هيچ کاري را بدون مشورت او انجام نمي داد.
هنگامي که بهترين مشاور و ياور و پندگوي خوبي براي شاهنشاه بود، با بيان تند و روشن مي خواست هرچه کهنه و پوسيده است فوري تغيير و ملت را در امور دولت شرکت دهد تا همه از نعمت آزادي و حقوق مدني و سياسي بهره مند شوند.
برخي از دانشمندان و بزرگان پروانه وار در پيرامون سيد جمال الدين اسدآبادي گرد آمدند و اشاره کردند که بتندي نمي توان اصلاحات را آغاز کرد، بلکه بتدريج بايد کارهاي اساسي را انجام داد.
نگراني ناصرالدين شاه هنگامي که شاهنشاه ايران به مقام و منزلت و نفوذ کلمات سيد جمال الدين اسدآبادي پي برد و دانست که تا چه اندازه در دلهاي بزرگان و علماي کشور تأثير دارد، از سيد جمال الدين ترسناک شد، پريشان گرديد و ديگر توجهي به او ننمود و رفتار خود را با او تغيير داد.