- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 82440 - 52/2
- وزن: 0.10kg
سید مجتبی نواب صفوی
نویسنده: ارمیا آدینه
ناشر: فراندیش - کتاب دانشجویی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 72
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نگاهي به زندگي و مبارزات رهبر فدائيان اسلام
« صداي ايست ايست ، بگيريدش ... » چنان ميخكوبم كرد كه حتي جرات نكردم يك قدم ديگر بردارم .رويم را كه برگردانم ، ديدم عبا را گرفته دورش وهمين طوري از دروازه غار به اين سمت مي آيد .به من هنوز نرسيده بود كه پيچيد داخل كوچه جعفري ومامورها هم به دنبالش پيچيدند .توي دلم همين طوري بهش حرف مي زدم و گاهي يه فحشي هم بهش مي دادم ...»
با كف دست زد به پيشونيش و سرش را تكان داد و ادامه داد : « اون وقت خيلي جوان بودم . نمي فهميدم . جاهايي هم كه مي رفتم مي گفتند اين آقا مي خواهد خرابكاري كند ، مي خواهد آشوب كند ... من هم باورم شده بود . نمي فهميدم ...»
سیدمجتبی نواب صفوی در سال 1303ش در خانیآباد تهران به دنیا آمد و پس از اتمام دروس ابتدایی، به آبادان سفر کرد. سید مجتبی سپس برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آنجا از محضر مدرسین حوزه علمیه نجف اشرف بهرهمند گردید.
وی پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آیتاللَّه سیدابوالحسن اصفهانی جهت مبارزه با کجرویهای کسروی به ایران آمد و با تشکیل "جمعیت فداییان اسلام" به مبارزه با بدخواهان و بداندیشان پرداخت. ترور وابستگان استعماری مانند احمد کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزمآرا و حسین علاء از جمله فعالیتهای سیاسی این جمعیت میباشد.
شهید نواب صفوی همچنین با حکومت دکتر مصدق به خاطر عدم عمل به احکام اسلامی به مخالفت برخاست و به همین جهت در ایام نخست وزیری مصدّق، دستگیر و به زندان افتاد و تا سقوط حکومت مصدق در زندان بود. سرانجام این مجاهد خستگیناپذیر به همراه سه تن از همرزمانش به نامهای خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در بیدادگاه رژیم پهلوی محکوم و در صبحگاه 27 دی 1334 شمسی تیرباران شده و به خیل شهدا پیوستند.بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت گردید.