- موجودی: موجود
- مدل: 188928 - 69/2
- وزن: 0.80kg
سیاست عشایری دولت پهلوی اول
نویسنده: نفیسه واعظ (شهرستانی)
ناشر: تاریخ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 600
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
در این کتاب سیاست ها و عملکردهای «رضاشاه» در رابطه با ایلات و عشایر مناطق مختلف ایران بررسی شده است.اهمیت این اثر در آن است که چگونگی مرحله گذر از سنت به مدرنیسم را، د رجامعه ای که یک سوم آن را ایلات و عشایر تشکیل می دادند، تجزیه و تحلیل کرده، و خط مشی دولت متمرکز در قبال آن جامعه سنتی را به دقت نشان داده است.
فقدان پژوهش مستقلی درباره چاره اندیشی دولت «رضا شاه» برای خاتمه یا حل مسئله ایلات و عشایر، سبب شده است که کتاب حاضر، به صورت منبع و ماخذی پایه برای تحقیق و آگاهی از سیاست عشایری حکومت، در دوره پهلوی اول در آید.این کتاب با استفاده گسترده و دقیق از اسناد مطبوعات و منابع دست اول داخلی وخارجی نوشته شده و با طرح بحث هایی کاملا نو، به این موضوع پرداخته است. نویسنده، با دیدی علمی و پژوهشی، بدون ذهنیت گرایی وپیشداوری، سیاست ها و عملکردهای دولت پهلوی اول در قبال ایلات وعشایر ایران، تبعات این سیاست ها در جامعه ایلی وعشایری و چرایی مبارزه آنان با «رضاشاه» را بررسی و تجزیه و تحلیل کرده است.
با سقوط حکومت قاجار، برای نخستینبار دولتی با منشا غیرایلی در ایران به قدرت رسید. این دولت بنا به ماهیت تاریخیاش میبایست قدرت را متمرکز و ملت را همسان و مدرن میکرد. استقرار و تداوم این دولت با تعارضاتی در ساختمان اجتماعی و نیروهای منشعب از آن روبهرو شد و دولت پهلوی با برخی از گروههای اجتماعی ایران پیشامدرن، از جمله ایلات و عشایر تعارضاتی پیدا کرد که با پروژههای دولت جدید سازگار نبودند.
در کتاب حاضر، جهتگیری عملی دولت پهلوی اول در مقابل جامعة عشایری ایران با استناد به اسناد و مدارک، مطبوعات و منابع دست اول داخلی و خارجی بررسی و نگارنده روش سیاستگذاری و بازخوردهای این حرکت را بر جامعة ایلی و عشیرهای و چرایی مبارزة آنان با رضاشاه تحلیل کرده است..در پایان کتاب تصاویر اسناد و فهرست اعلام آمده است.
فهرست
مولفههای عمومی جامعة ایلی و عشیرهای ایران در آستانة سلطنت پهلوی
بنیادهای فکری سیاست عشایری دولت
برنامههای دولت در قبال ایلات و عشایر
منابع و رویههای سیاستگذاری دولت در حوزة ایلات و عشایر
سازماندهی اجرایی برنامههای دولت در قبال آنها
مقابلهجوییهای ایلات با برنامههای دولت
پیامدهای سیاست عشایری دولت