- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158596 - 71/3
- وزن: 0.30kg
سیاست انرژی کشورهای عربی خلیج فارس
نویسنده: توماس سی. باركر
مترجم: بیژن اسدی
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 142
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ مهر تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
منطقه خاص استراتژیکی خلیج فارس یک منطقه فوق العاده مهم و حساس می باشد و ازنظرات مختلفی حائز اهمیت است حضور کشورهای قدرتمند جهان دراین منطقه باعث اسیبهایی هم ازنظر اقتصادی و هم ازنظر فرهنگی و اجتماعی دربین کشورها و حتی مردم منطقه گردیده است همه قدرتمندان درچند قرن اخیر ازپرتقال و اسپانیا گرفته تاانگلیس و امریکا و روسیه و اقمارشان مثل چین و ژاپن تلاش نموده اند تا به گونه ای دراین منطقه حضور داشته باشند علت اصلی این حضور یست یافتن به نفت ارزان و وافرمنطقه می باشد و این حضور مضرات بسیارزیادی برای منطقه داشته است .
از دهه هفتاد قرن گذشته، کشورهای حاشیه خلیجفارس بهطور جدی در اندیشه تنوعبخشیدن به اقتصاد و عدمتکیه بر نفت بودند تا اقتصاد خود را در برابر نوسانات بازارهای جهانی نفت محافظت کنند. از همینروی بسیاری از کشورهای شورای همکاری خلیجفارس هدف تنوعبخشیدن به منابع درآمدی اقتصاد را در برنامههای پنجساله خود گنجاندند.
گرچه بسیاری از مراکز تحقیقاتی، سازمانهای بینالمللی و شرکتهای مشاوره، توصیهها و برنامههایی را در راستای تنوع بخشیدن به اقتصاد و آمادهسازی برای آینده را ارائه میکنند، اما این برنامهها و توصیهها همیشه هم موفق نبوده است.
کشورهای حوزه خلیجفارس موفق به تولید کالا و خدمات درمحدوده خود و برای مصارف داخلی شدهاند، این محصولات و خدمات شامل محصولات کشاورزی، تولیدی و خدمات تجاری است.
البته این تولیدات بدون واردات برای حمایت از 27میلیون شهروند و 29 میلیون خارجی ازجمله کارگران کافی نخواهد بود. علاوهبر این، رونق اقتصادی مستلزم تنوع اقتصادی است، درواقع کشورهای حاشیه خلیجفارس در تولید واقعی کالاها و خدمات قابلمعامله با سایر نقاط جهان، هنوز راهی طولانی در پیش دارند.