- موجودی: موجود
- مدل: 189571 - 115/5
- وزن: 0.20kg
سیارات و اقمار
نویسنده: جیمز لوکو
مترجم: مرتضی صابر
ناشر: شرکت سهامی انتشار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 134
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
منظومه شمسی شامل هشت سیاره و تعداد دیگری سیاره کوتوله و سیارک است. در این میان تعداد قمرهای منظومه شمسی بسیار زیاد است و این رقم به دلیل پیشرفتهای فنآورانه و افزایش قدرت تلسکوپها دائم در حال افزایش است.
انسان برای هزاران سال به آسمان شب خیره و با حیرت غرق در تماشای زیبایی ماه میشد. برای بسیاری از تمدنهای کهن، ماه الهه و اهله آن نشانی الهی بود. در عصر طلایی تمدن روم و بعدها در قرون وسطی ماه بعنوان جرم سنگینی شناخته شده بود که بدور زمین در حال چرخش بود، همانند سایر سیارات که تا به آنروز شناخته شده بودند (عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل).
با اینحال درک درست ما از قمرها مدیون گالیله است. زمانیکه که او در سال 989 هجری شمسی، تلسکوپش را به سمت مشتری گرفت، درک ما دچار تحولی بزرگ و متوجه اجرام نورانی کوچکی شد که بدور آن در چرخش بودند. پس از آن بود که منجمان متوجه شدند سیارهها نیز همانند زمین میتوانند قمر و قمرها داشته باشند. اما در کل چند قمر در منظومه شمسی وجود دارد؟
بگذارید اول به این سوال پاسخ دهیم، منظور ما از قمر چیست؟ تعداد قمرهایی که بدور سیارههای منظومه شمسی میچرخند 173 قمر شناخته شده است. اما اگر میدان را برای اجرامی که به دور سیارههای کوتوله میگردند هم باز کنیم ، آنگاه تعداد به 182 افزایش مییابد.