دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سیاحتنامه ابراهیم بیک یا بلای تعصب او

سیاحتنامه ابراهیم بیک یا بلای تعصب او
درحال حاضر موجود نمی باشد
سیاحتنامه ابراهیم بیک یا بلای تعصب او
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 82042 - 105/2
  • وزن: 0.50kg
  • UPC: 39
0 ریال

سیاحتنامه ابراهیم بیک

نویسنده: حاج زین العابدین مراغه ای 
ناشر: محور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 310
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1

کمیاب  - کیفیت : درحد نو

 

مروری بر کتاب

مصور

حاج زین العابدین مراغه ‏ای فرزند مشهدی علی(1255-1328 هـ. ق)،پدرش از کردهای ساوجبلاغ مکری(مهاباد)بود و در مراغه تجارت‏ می‏کرد و به قول پسر خود روچیلد آن دیار به شمار می‏ آمد. پسر در هشت‏ سالگی به مکتب رفت و در جوانی به یاری پدر راه بازار در پیش گرفت. چندی بعد به اردبیل آمد و به تقلید از تازه به دوران رسیدگان برای خود دم و دستگاهی پرهزینه به راه انداخت.اندکی نگذشت که سرمایه خود را از دست داد و ورشکست شد.ناگزیر راهی قفقاز گردید.مدتی بعد در یکی‏ از شهرهای قفقاز نایب کنسول ایران گشت و به گفته خود در این مقام در کمک رساندن به ایرانیان مقیم خارج تلاش های بسیاری کرد و با افراد و شخصیت ‏های گوناگون ارتباط یافت.

چهل ساله بود که جنگ بین روسیه‏ و عثمانی شروع شد.حاج زین العابدین کارش را رها کرد و به شهر ایتالیا در شبه جزیره کریمه که تفریحگاه امپراتور روس بود رفت و به به تجارت‏ پرداخت.چون به درستکاری مشهور شد مورد توجه دربار روسیه قرار گرفت و برای تسهیل در امور شغلی خود تابعیت روسیه را پذیرفت ولی‏ همواره از این کردار خود احساس گناه می‏کرد که چرا هموطنان خود را زیر بار ظلم و جهل تنها گذارده و گلیم خود را به تنهایی از موج حادثه به در برده است

این کتاب در حدود سال ۱۳۲۱ هجری قمری در استانبول منتشر شد و تاثیر زیادی در آگاهی اجتماعی و سیاسی جامعه ایران در آستانه جنبش مشروطه ایران داشته است. کتاب با گزارش مسافرتی آغاز می‌شود اندک اندک در انتها تمثیلی می‌گردد. ابراهیم‌بیگ یک تاجر زاده ایرانی است که در مصر بزرگ شده و ثروتی اندوخته است. بین او و دختری از خانه زادانش به نام محبوبه تعلق خاطری هست. اما عشق بزرگ تر و محبوبه واقعی اش ایران یا به قول یکی از آدم‌های قصه «ایران خانم» است.

عشقی که نویسنده شرایط رشد و پرورش آن را در محیط خانواده قهرمانانش نشان داده است. در عالم خیال وطن را بی نقص‌ترین و منزه‌ترین جاهای دنیا می‌داند، تا حدی که حاضر نیست هیچ خبر ناگواری راجع به ایران بپذیرد یا حتی بشنود. در برابر هر سخن واهی اما امید بخشی درباره ایران را با دادن پاداش به گوینده اش استقبال می‌کند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات