- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163946 - 65/4
- وزن: 2.00kg
سکه های ایران ؛ دوره ایلخانان مغول
نویسنده: بهرام علاءالدینی
ناشر: برگ نگار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 632
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - تمام کلاسه
این کتاب برای معرفی سکه هایی که توسط فرمانروایان مغول از اوایل قرن هفتم تا اواسط قرن هشتم هجری قمری در سرزمین گسترده ایران ضرب شده به نگارش در آمده است. نخستین سکه مغولان در ایران به نام چنگیزخان ، ضرب غزنین در سال 618 هجری قمری ، و آخرین سکه این سلسله مربوط به غازان خان (غازان دوم) است که در شهر قم و احتمالا به سال 758 هجری قمری ضرب شده است.
اگرچه سکه های ضرب شده توسط ایلخانان مغول از جنس طلا ، نقره و مس بوده است، اما برای کاهش حجم کتاب از معرفی سکه های مسی در این مجموعه خودداری می شود. تعداد سکه های ضرب شده در دوره ایخانان مغول، به خصوص در اواخر فرمانروایی آنان ، بسیار زیاد و خود نیازمند نگارش کتابی مستقل می باشد.
سکههای ایلخانان مغول از لحاظ تنوع طرحها و زیبایی خطوط و نقوش جزو بهترین سکههای فرمانروایان بعد از اسلام در ایران محسوب میشوند. ایلخانان مغول بر سرزمینهای بسیار گستردهای، از شرقیترین مناطق خراسان بزرگ تا غربیترین مناطق آسیای صغیر، فرمانروایی میکرده و در بیش از دویست و پنجاه شهر بزرگ و کوچک سکههایی ضرب نمودهاند. از این رو، معرفی سکههای ضرب شده در تمامی این شهرها تقریباً از عهدۀ هیچ محققی بر نمیآید.
همچنین، در شهرهای کوچک و مناطق دوردست امپراطوری مغولان به دلایل مختلف، از جمله عدم آشنایی سرسکهسازان با الفبای فارسی/عربی و نیز نداشتن مهارت کافی برای تهیۀ سرسکۀ مناسب، تعدادی از اسامی شهرهایی که در آنها سکه ضرب شده است اصلاً قابل شناسایی نیستند.
بنابر این، سکههای معرفیشده در این مجموعه تنها بخشی از کل سکههای ضربشده در طول دوران فرمانروایی ایلخانان مغول ایران در این مناطق را تشکیل میدهد و مشتمل بر نمونههایی است که طی چهل سال گذشته در معرض تفحص نگارنده قرار گرفته است.
فهرست
1. چنگزخان (چنگیزخان)
3. توراکینا خاتون
5. مونگکا قاآن - هولاکوخان
7. احمد (تکودار)
9. گیخاتو (ارینجین تورجی)
11. غازان محمود
13. ابوسعید
15. موسی خان
17. ساتی بیک خان
19. طغا تیمورخان
21. انوشروان
2. اوگتای قاآن
4. منگو قاآن
6. آباقا
8. ارغون
10. بایدو
12. محمد خدابنده (اولجایتو)
14. آرپاخان
16. محمد خان
18. جهان تیمورخان
20. سلیمان خان
22. غازان خان (غازان دوم)