- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183122 - 102/4
- وزن: 0.20kg
سوسیالیسم تخیلی و سوسیالیسم علمی
نویسنده: فردریش انگلس
مترجم: ستخر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 51
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: دهه پنجاه - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
... هر آینه ماتریالیسم تبدیل به کیش انقلاب فرانسه میشد... در واقع هر چه بیشتر ماتریالیسم و اندیشهی آزاد در قارهی اروپا به ویژگی ضروری یک انسان با فرهنگ تبدیل میگشت، طبقهی متوسط انگلیس لجوجانهتر به عقاید متنوع مذهبی خود پناه میبرد"
در اهميت اين جزوه ي كوچك همين بس كه به دنبال انتسار آن در آلمان به سال 1883 در فاصله ي كوتاهي به ده زبان ديگر از جمله انگليسي ، روسي ، ايتاليايي ، هلندي و... ترجمه شد . تا سال 1892 فقط در آلمان چهار نوبت وتيراژي حدود دويست هزار نسخه داشته است .
انگلس خود مي نويسد :« من هيچ اثر سوسياليستي ديگري را سراغ ندارم . حتي مانيفيست يا كاپيتال كه به اين تعداد زبان ترجمه شده باشد .»
اين كتاب از سه بخش تشكيل شده است :
بخش اول - پيدايش سوسياليسم آرمانشهري
بخش دوم- علم ديالكتيك
بخش سوم - ماترياليسم تاريخي
اینکه انسان ارباب ساختار اجتماعی خودش بشود- یعنی آزاد شدنش- رسالت تاریخی پرولتاریای مدرن است. و اینکه شناختی کامل از شرایط و معنای این عمل خطیر به جنبش پرولتری تفهیم بشود، رسالت سوسیالیسم علمی است. این کتاب اثری موجز از فردریک انگلس است. وی، همراه با کارل مارکس، بنیانگذار جنبش کارگری کمونیستی مدرن بودند.
انگلس دراین کتاب توضیح می دهد که سوسیالیسم تخیلی چگونه در اوایل قرن نوزدهم در واکنش به فجایع سرمایه داری پا به عرصه ی وجود گذاشت. در این اثر، همچنین، تشریح می شود که مارکس و انگلس چگونه سوسیالیسم را بر مبنایی علمی مستقر نمودند؛ سوسیالیسم که به مثابه تبیین تئوریک جنبش طبقه- کارگری در مبارزه ی انقلابی اش برای سرنگونی حاکمیت سرمایه و تسخیر قدرت دولتی است.
این کتاب به اختصار مبانی فلسفی، تاریخی و اقتصادی سوسیالیسم علمی را توضیح می دهد. این علم در قرن نوزدهم از طریق تفحصات اجتماعی، جدل در عرصه ی اندیشه ها و عمل، پا به صحنه ی وجود گذاشت. نویسنده ی این کتاب، فردریک انگلس، خود یکی از بنیانگذاران آن مکتب بود. این اثر، به عنوان یک رساله ی علمی کلاسیک، شهرت جهانی دارد.
فهرست
ماتریالیسم تاریخی
پیشینهی نقش مذهب در طبقهی متوسط انگلیس
پیدایش سوسیالیسم آرمان شهری
علم دیالکتیک
ماتریالیسم تاریخی
واژگان
اسامی