دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سور و سوگ در فرهنگ عامه لرستان و بختیاری

سور و سوگ در فرهنگ عامه لرستان و بختیاری

نویسنده: محمد حنیف
ناشر: طرح آینده
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 135
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ مهر دارد


مروری بر کتاب

در این پژوهش ، آیین های شادمانی و سوگواری در فرهنگ عامه لرستان و بختیاری بررسی شده است. هم بختیاری ها و هم لرها زنان و مردان جنگجوی خود را به عنوان نمادهای رشادت و پایداری ، موضوع ترانه های خود قرار داده اند. آواهای دلتنگی هر دو قوم ، بوی غربت و فراق می دهد. هر دو قوم سوگنامه های عاشقانه ای دارند که حاصل عشق های ناکام بوده است.

کوه ، بلوط ، کوچ ، چادر ، اسب و رود ، واژه هایی تکرار شونده در بسیاری از ترانه های مردم بختیاری و لرستان است.
فصل اول کتاب حاضر با عنوان «سور» ، به آیین ها و مراسم تولد و عروسی می پردازد. فصل دوم به باورها ، آیین ها و آواهای مربوط به مرگ اختصاص دارد. در فصل سوم کتاب با موسیقی سور و مرگ در میان لرها و بختیاری ها آشنا می شویم.

تا روزگاری نه چندان دور، سرزمین لرستان شامل مناطقی از استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام و لرستان بود. ایل بزرگ لر در مسیر تاریخ به دلایل مختلف از جمله رقابت‌های درون و برون ایلی و سیاست‌های کنترلی از جانب حاکمان، نخست در اوایل قرن چهارم ه . ق به دو منطقه لر بزرگ و لر کوچک تقسیم گردید؛ پس از دوره صفویه منطقه لر بزرگ به دو قسمت بختیاری و کهگیلویه و از دوره قاجار، لر کوچک نیز به دو منطقه پیشکوه و پشتکوه تقسیم شد.

با وجود تفاوت‌هایی که در لفظ مردم این منطقه وجود دارد، پیوستگی عمیقی میان آیین‌های سور و سوگ در هر دو ناحیه به چشم می‌خورد. نگارنده در کتاب حاضر تلاش نموده با ارایه نمونه‌هایی از جلوه‌های سور و سوگ در فرهنگ عامه مردم بختاری و لرستان، این پیوند را نشان دهد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات