- موجودی: موجود
- مدل: 173816 - 7/2
- وزن: 0.30kg
سودمندی و ناسودمندی تاریخ برای زندگی
نویسنده: فردریش نیچه
مترجم: عباس کاشف , ابوتراب سهراب
ناشر: فرزان روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 130
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 _ 1377 - دوره چاپ: 3 _ 1
مروری بر کتاب
درجاتی از انجام تاریخ و ارزشگذاری برای آن وجود دارد که از طریق آن زندگی از بین میرود. زیرا ممکن است دردناک باشد. فریدریش نیچه، فیلسوف انقلابی آلمانی، با این سخنان حمله ای را به دانش تاریخی مدرن عصر خود آغاز می کند. نیچه استدلال میکند که این پژوهش، که به عینیت و تحقیق بیرحمانهاش در حقایق افتخار میکند، زندگی را تضعیف میکند، زیرا اعتماد ما را به فرهنگ، غرایز و توانایی ما برای زندگی معنادار از بین میبرد.
ما در نهایت همه چیزهایی را که باید درباره گذشته خود بدانیم، می دانیم، اما ارتباط خود را با ارزش احساسی و معنادار آن گذشته از دست می دهیم. با این همه دانش، ما نمیتوانیم هیچ افق معناداری، هیچ چارچوب اخلاقی مرجعی نداشته باشیم، زیرا همه چیز در دریای بیکران شدن حل میشود و مهمترین عناصر زندگی ما به جای برعکس، تابع دانش تاریخی میشوند.
بهترین راه حل برای این مشکل حاد نسل جدیدی از جوانان است که از تاریخ برای افشای خطرات آن استفاده می کنند و اولویت هایی را که در خدمت زندگی هستند، با قرار دادن انسان ها بر تاریخ و دیگر اجازه دادن به شیدایی انحرافی را از سر می گیرند. دانش علمی برای فاسد کردن فرهنگها و افراد. ترجمه جدید یان جانستون از این مقاله معروف، وضوح، انرژی، و فوریت چالش نیچه با فرهنگ زمان خود را نشان میدهد، چالشی که امروزه مانند زمانی که برای اولین بار ظاهر شد، بسیار مهم است.
فردریش ویلهلم نیچه (1844 - 1900) فیلسوف و متفکر بزرگ آلمانی، نفوذ و تأثیری نمایان بر افکار فلاسفه و صاحب نظران قرن بیستم میلادی داشته است. فروید، درون بینی و عمق خودشناسی نیچه را می ستاید. یاسپرس او را از آغازگران اصلی فلسفه معاصر می داند.
هایدگر او را آخرین فیلسوف مابعدطبیعی و نقطه آخر حرکتی می داند که با افلاطون آغاز شد. آندره ژید، کامو، مالرو و توماس مان هر کدام به نحوی تحت تأثیر افکار و آراء او بودند.این کتاب به منزله فتح بابی در فلسفه نیچه است که در آن، علاوه بر اینکه بسیاری از نکات عمده کل آثار او ذکر شده، بیانیه صریحی درباره عمیق ترین علایقی است که به تمام آثار او جان می بخشد.
کتاب حاضر، به گفته مترجم انگلیسی آن، نه فقط حاوی بسیاری از نکات عمده عقاید و آثار نیچه است، بلکه بیانیه صریحی درباره عمیق ترین علایقی است که به تمام آثار او جان می بخشد و به منزله فتح بابی در فلسفه نیچه است که در آن، علاوه بر اینکه بسیاری از نکات عمده کل آثار او ذکر شده، بیانیه صریحی درباره عمیقترین علایقی است که به تمام آثار او جان میبخشد.