- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167255 - 57/6
- وزن: 0.50kg
سه گوهر تابناک از دریای پر فیض کلام الهی
نویسنده: سلطان حسین تابنده
ناشر : حقیقت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 231
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ لبه جلد پشتی و چند صفحه انتهایی کتاب رد تا خوردگی دارد
مروری بر کتاب
ترجمه و شرح آیهالکرسی، آیات خواتیم سوره بقره، آیه نور از تفسیر جلیل بیان السعاده
بیانالسعاده فی مقامات العباده، که با نام کوتاه شده «بیانالسعاده» شناخته میشود کتابی در تفسیر عرفانی و شیعی قرآن به زبان عربی است.بیان السعاده فی مقامات العباده این کتاب تالیف عارف قرن چهاردهم هجری حاج سلطانمحمد گنابادی ملقب به سلطانعلیشاه از اقطاب سلسله نعمتاللهیه است.
این اثر دومین تالیف مولف است و اساس آن مانند دیگر تفسیرهای شیعی استشهاد به اخبار امامان شیعهاست. در عین حال اشارات عارفانه همراه با بحثهای فلسفی نیز در آن آمدهاست. از نکات کلامی و احکام فقهی نیز غفلت نشدهاست. از نظر فلسفی، مولف غالباً از ملاصدرا و حاج ملاهادی سبزواری پیروی کردهاست.
بیان السعادة فی مقامات العبادة، تفسیر عرفانی و شیعی قرآن به عربی، تألیف حاج ملا سلطان محمد گنابادی (۱۲۵۱ـ۱۳۲۷)، ملقّب به سلطان علیشاه و مشهور به سلطانعلی گنابادی، از اقطاب متأخر سلسلۀ نعمت اللهی است. مؤلف آن را به نام مرشد خود، حاج محمدکاظم اصفهانی ملقب به سعادت علیشاه، نوشته است.
اهمیت این تفسیر از آن روست که یگانه تفسیر کامل قرآن به مذاق عرفانی شیعه است که برجای مانده است.سلطان علیشاه، در مقدمه تفسیر، هدف نگارش را بیان لطایف و نکات نغزی ذکر کرده که در اشارات قرآن و تلویحاتِ اخبار یافته و پیش از آن نه در کتابی دیده و نه از کسی شنیده بوده است.
وی این تفسیر را با مقدمهای در حقیقت علم و علائم آن و جهل مرکب و ملازمت علم و عمل آغاز کرده؛ سپس مؤلف مطالب جامعی دربارۀ قرآن و فضیلت آن، تفسیر، تنزیل و تأویل قرآن و دیگر مقدمات لازم برای تفسیر قرآن بیان کرده و آن گاه به تفسیر تمامی آیات پرداخته است. البته گاه نیز، در ضمن تفسیر، به تناسب موضوع، مقالات مستقلی (غالباً عرفانی) تحت عنوان «تحقیق» نوشته است.