- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159298 - 95/3
- وزن: 0.30kg
سه چهره ی دموکراسی
نویسنده: سی. بی. مک فرسن
مترجم: مجید مددی
ناشر: دیگر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 170
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
جامعه یک پیمان جمعی است. این نظریه در مورد تشکیل و انسجام جامعه در واقع، درست در مقابل تصور سنتی است که جامعه را مدل وسیعتری از خانواده تلقی می کند و روابط انسانی حاکم بر آن را همانند روابط بین پدر و فرزندان از نوع اطاعت و تبعیت می داند. در اندیشه سنتی، انسجام جامعه در سایه تبعیت و اطاعت از حاکم (پدر خانواده) حاصل می شود، حال آنکه نظریه مزبور روابط تعبدی را نفی می کند و تکلیف اخلاقی پایبندی به پیمان را جایگزین آن روابط می نماید...
مک فرسون سه گونه دموکراسی را بررسی میکند که از آن جملهاند دموکراسی غیر لیبرالی نوع کمونیستی، دموکراسی غیر لیبرالی نوع توسعه نیافته، و لیبرال دموکراسی غربی. در کتاب تصریح شده است: "دموکراسی در معنای عام آن یعنی فرصتهای برابر برای همه، مشارکت بی قید و شرط انسانی در تعیین سرنوشت خود، و بالاتر از همه، رهایی انسان از قید سرمایه و فشارهای ناشی از آن که موجب "نا انسانی شدن" انسان است. آیا کشورهایی که مدعی داشتن حکومت دموکراتیکاند، موفق به ایجاد شرایطی شدهاند که این امر تحقق میپذیرد و در نتیجه "قابلیتها و ظرفیتهای انسانی تک تک اعضای جامعه" رشد و تکامل یافته به شکوفایی رسد؟
اگر این "هدف غایی" تاکنون به تحقق نپیوسته، به سبب آن است که نظامهای حاکم در این کشورهای نه تنها چنین هدفی را دنبال نکردهاند و نمیکنند؛ بلکه مانند همه نظامهای سیاسی، در پی انجام رسالت اصلی خود، یعنی استقرار و استحکام قدرتاند، قدرت مضاعف "واداشتن" و "بازداشتن" و تحکیم "روابط قدرت" براساس اصل مالکیت.
فهرست
1. ابعاد نو و کهنه ی دموکراسی
2. دموکراسی غیرلیبرالی : نوع کمونیستی
3. دموکراسی غیر لیبرالی : نوع توسعه نیافته
4. لیبرال دموکراسی به عنوان نظام قدرت
5. افسانه ی بیشینه سازی
6. آینده ی نزدیک دموکراسی و حقوق بشر