- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187899 - 119/5
- وزن: 0.60kg
سه سفرنامه ؛ هرات، مرو، مشهد
نویسنده: قدرت الله روشنی
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 278
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ روکش کتاب اصل نیست
مروری بر کتاب
هرات؛ مرو ؛ مشهد
کتاب حاضر مشتمل بر سه کتاب زیر است:
۱- روزنامه مسافرت هرات.
۲- سفرنامه مرو: نوشته محمد لشکرنویسنوری.
۳-سفرنامه خراسان (شاهرود) تالیف حموتم شنیدلر
نویسنده سفرنامه هرات، نامعلوم است ولی از قراین برمی آید که در سال 1267 ق نگاشته شده است. ناامنی در خراسان از غارت ترکمنها و نابسامانی هرات به دنبال مرگ یارمحمد ظهیر الدوله از خاطرات روزانه وی فهمیده می شود. سفرنامه مرو را محمد لشکرنویس نوری در 1277 ق درباره نبرد ناشیانه حمزه میرزا حشمت الدوله با ترکمنها ثبت کرده که به شکست سپاه قاجار و از دست رفتن هرات و افغانستان انجامید.
سفرنامه خراسان را نیز شیندلر، نویسنده غیرایرانی به زبان انگلیسی با جزئیات بسیار دقیق در سال 1293 ق ثبت کرده است. نسخه اصلی این کتاب به همت قدرت الله روشنی از کتابخانه دانشگاه تهران تصحیح شده که چهارمین نسخه خطی احیا شده توسط این انتشارات است.در پایان کتاب، فهرستی از اعلام، نامهای جغرافیایی، قبایل و ایل زعفرانلو درج شده و شرح حال مختصری هم از احوال آنان آمده است.
... در سال 864ق/1460م سلطان حسینمیرزای تیموری سپاهیانی را به فرماندهی عبدالعلیترخان، برای سرکوب طوایف عرب ساکن در ناحیۀ بیارجمند که موجبات ناامنی آنجا را فراهم کرده بودند، گسیل داشت. در منابع تاریخی و جغرافیایی سدههای بعد نام بیارجمند کمتر دیده میشود.
زینالعابدین شیروانی در دورۀ قاجاریه بیارجمند را از شهرهای خراسان دانسته، و آن را جایی خوش با هوایی دلکش وصف کرده است. به نوشتۀ او مردم بیارجمند همه بر مذهب امامیه بودهاند. در اواخر سدۀ 13ق/19م شیندلر برسر راه خود از تهران به مشهد، از بیارجمند گذر کرده است. به گزارش وی بیارجمند در آن تاریخ دارای 200 خانوار جمعیت، و در تیول معیرالممالک بوده است.