- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 199812 - 76/2
- وزن: 0.50kg
سمرقند
نویسنده: امین معلوف
مترجم: عبدالرضا هوشنگ مهدوی
ناشر: گفتار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 411
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
داستان دستنویس سری خیام ، خواجه نظام و حسن صباح
این رمان به بررسی دو دوره از تاریخ ایران میپردازد و مخاطب را با زندگی خیام، شاعر ایرانی، آشنا میکند.وی در رمان «سمرقند» سعی کرده با الهام و بهرهجستن از زندگی خیام، شاعر ایرانی، دو دوره از تاریخ ایران را بررسی کند.مخاطب در ابتدای این کتاب همراه با خواندن روایت داستانی از زندگی خیام، با او از زاویهای دیگر آشنا میشود و در ادامه به سدههای اخیر و دوره آشنایی بیشتر غربیها با این شاعر میپردازد. او در روایتهای تاریخیاش به تبریز هم میرسد و البته فراتر از یک داستان تاریخی.
«امین معلوف در سمرقند دو صفحه از تاریخ درخشان ایران را به رشته تحریر در آورده است: یکی دوران حکومت سلجوقیان و فعالیتهای حسن صباح؛ دیگری انقلاب مشروطه از قتل ناصرالدین شاه تا استقرار مشروطیت و فداکاریها و جانبازیهای مردم تبریز.وی توانسته است با ظرافت و مهارت این دو بخش از تاریخ ایران را با بهانه قرار دادن دستنوشتههای رباعیات و خاطرات عمر خیام نیشابوری به هم پیوند دهد.» عشق به خیام و رباعیات او «بنژامن ا لوساژ» روزنامهنگار و محقق آمریکایی را به ایران میکشاند.
نیمه ی نخست داستان این رمان فراموش نشدنی در ایران قرن یازدهم می گذرد و به دانشمند، فیلسوف و شاعر بزرگ ایرانی، عمر خیام می پردازد. ماجرای خلق اثر ارزشمند خیام یعنی رباعیات، تعاملات او با چهره هایی تاریخی همچون خواجه نظام الملک و حسن صباح، و رابطه ی عاشقانه ی این شخصیت با بانویی شاعر، در طول تاریخ امپراطوری سلجوقی در این بخش به شکلی فوق العاده هنرمندانه روایت می شود. نیمه ی دوم این کتاب، به تلاش های مردی آمریکایی به نام بنجامین برای به دست آوردن نسخه ی اصلی رباعیات می پردازد. رمان سمرقند، داستانی فوق العاده جذاب و سرگرم کننده است که مخاطبین را با زندگی یکی از بزرگترین چهره های تاریخی ایران زمین آشنا می کند.
امین ملوف در سمرقند دو صفحه از تاریخ درخشان ایران را به رشته تحریر در آورده است :
یکی دوران حکومت سلجوقیان و ف عالیت حسن صباح دیگری انقلاب مشروطه از قتل ناصرالدین شاه تا استقرار مشروطیت و فداکاری ها و جانبازی های مردم تبریز امین ملوف توانسته است با ظرافت و مهارت این دو بخش از تاریخ ایران را با بهانه قرار دادن دست نوشته های رباعیات و خاطرات خیام نیشابوری به هم پیوند دهند.