- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185977 - 120/2
- وزن: 0.40kg
- JAN: کی ناز
سلوک روحی بتهوون
نویسنده: جان ویلیام نیوین سالیوان
مترجم : کامران فانی
ناشر: آگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 197
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در ۲۸ ماه مه ۱۸۱۰، الیزابت بر نتانوا خانم جوانی که میگویند زیبا و بسیار جذاب و بافرهنگ بوده است، نامهای به گوته نوشت و در آن شرح دیدارش را با بتهوون بازگفت. در این نامه او گزارش گفتگویی را میآورد، و مدعی میشود که در طی این گفتگو بتهوون سخنان زیر را بر زبان رانده است:
وقتی چشمانم را میگشایم دچار تأسف میشوم، زیرا آنچه میبینم مغاير مذهبم است. من دنیایی را که نمیداند مكاشفه در موسیقی بی والاتر از مکاشفه در علم و فلسفه است، تحقیرمیکنم. موسیقی شرابی است که به انسان بالندگی تازهای الهام میبخشد و من آن خدای شرابم که شراب شکوهمند و مقدسی را برای بشر عصاره میکشد و روح آنان را سرمست میکند. آنگاهکه از این مستی به هوش آیند از آن دریا ، گوهرها بیرون کشیدهاند و بهقدر وسع خود ارمغانها به خشکی بازآوردهاند. من حتى يك دوست ندارم، باید تنها باشم....
بتهوون بیشتر اوقات با خویشاوندان و بقیه مردم نزاع و به تلخی برخورد میکرد. شخصیت بسیار مرموزی داشت و برای اطرافیانش به مانند یک راز باقی ماند. لباسهایش کثیف و به هم ریخته بود. در آپارتمانهای بسیار به هم ریخته زندگی میکرد. بسیار تغییر مکان میداد. طی ۳۵ سال زندگی در وین حدود چهل بار مکان زندگیاش را تغییر داد. در معامله با ناشرانش همیشه بیدقت بود و اکثر اوقات مشکل مالی داشت.
بتهوون هیچگاه در خدمت اشراف وین نبود. بر این اعتقاد داشت که هنرمندان به اندازه اشراف قابل احتراماند. وِجهه او به قدری بزرگ بود که وقتی در سال ۱۸۰۹ تهدید کرد که پستی را خارج از اتریش خواهد پذیرفت، سه نفر از نجبا ترتیبات خاصی برای نگهداشتن وی در وین به عمل آوردند. بتهوون شیوه زندگی خاصی را برای خود انتخاب کرد و تا پایان عمر به همین شیوه ادامه داد ، به جای کار برای کلیسا یا دربار ، به کار آزاد پرداخت و خرج زندگی خود را از برگذاری اجراهای عمومی و فروش آثارش و نیز دستمزدی که عدهای از اشراف که به توانایی او پی برده بودند و به او میدادند، تأمین میکرد....
موسيقي از بياني غني برخوردار است؛ زباني است كه ميتوان با آن سخن گفت و فلسفه و انديشه و بينش خود را نسبت به زندگي با آن بيان داشت، همانطور كه بتهوون چنين كرده است، به طوري كه ميتوان سير تحول و تكامل نگرش بتهوون به زندگي را در موسيقي او دنبال كرد. سلوك روحي بتهوون يكي از معتبرترين و در عين حال دلكشترين آثاري است كه دربارهي بتهوون نوشته شده است. ساليوان در اين كتاب گزارش دقيقي از سير و سلوك روحي بتهوون، آنگونه كه در موسيقياش جلوهگر است، به دست ميدهد.