دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سلسله شاهنشاهی هخامنشیان

سلسله شاهنشاهی هخامنشیان

نویسنده: مریم خزائی , مهدی خزائی
ناشر: کاکتوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 112
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

مصور

نویسندگان در این کتاب ضمن پاسخ به چرایی ادغام دو سلسله پادشاهی کیانی و هخامنشی، به بررسی تاریخجة تمدن آریایی و بزرگی مهد ایران زمین می‌پردازد. از این رو نخست پادشاهان هخامنشی معرفی و عملکرد آن‌ها بررسی می‌شود. سپس متن کتیبة داریوش هخامنشی به همراه متن وصیت‌نامة ایشان به نثر در می‌آید. در پایان نیز دربارة بناهای هخامنشیان توضیح داده می‌شود. در این مسیر به بناهای تخت جمشید، کاخ خزانه، دروازة ملل، کاخ صد ستون، کاخ هدیش، کاخ سه دروازه و ... پرداخته شده است. شایان ذکر است کتاب با تصاویری از بناهای هخامنشی همراه است.

هخامنشیان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس انشان بودند ولی با شکستی که کوروش بزرگ بر ایشتوویگو واپسین پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح لیدیه و بابل پادشاهی هخامنشیان تبدیل به شاهنشاهی بزرگی شد. از این رو کوروش بزرگ را بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی می‌دانند.

در ۵۲۹ پ.م کوروش بزرگ پایه‌گذار دولت هخامنشی در جنگ‌های شمال شرقی ایران با سکاها، کشته شد. لشکرکشی کمبوجیه جانشین او به مصر آخرین رمق کشاورزان و مردم مغلوب را کشید و زمینه را برای شورشی همگانی فراهم کرد. داریوش بزرگ در کتیبه بیستون می‌گوید: «بعد از رفتن او (کمبوجیه) به‌مصر مردم از او برگشتند ...»

شورش‌ها وسعت یافت و حتی پارس، زادگاه شاهان هخامنشی را نیز در برگرفت. داریوش در کتیبه بیستون شمه‌ای از این قیام‌ها را در بند دوم چنین نقل می‌کند:

«زمانی که من در بابل بودم این ایالات از من برگشتند: پارس، خوزستان، ماد، آشور، مصر، پارت خراسان (مرو، گوش) افغانستان (مکائیه).» داریوش از ۹ مهر ماه ۵۲۲ تا ۱۹ اسفند ۵۲۰ ق.م به سرکوبی این جنبش‌ها مشغول بود.

جنگ‌های ایران و یونان در زمان داریوش آغاز شد. دولت هخامنشی سرانجام در ۳۳۰ ق.م به دست اسکندر مقدونی منقرض گشت و ایران به دست سپاهیان او افتاد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات