- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 131538 - 120/3
- وزن: 0.50kg
سلجوقیان
نویسنده: كلیفورد ادموند بازورث ,دارلی دران,راجر کاهن و ...
مترجم: یعقوب آژند
ناشر: مولی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 420
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کتاب حاضر، حاصل مطالعات شماری از مستشرفان ترکشناس مانند بازورث ، کاهن و لمبتن است .کلود کاهن در این کتاب، تاریخنگاری دوره سلجوقی را مینویسد . برآمدن ترکان یعنی ورود آنها به جهان اسلام را "بازورث "مینگارد .وی به اهمیت تاریخی و خاستگاه و پیشینه سلجوقیان، تشکیلات دیوانی و اجتماعی بیشتر توجه دارد .افزودههای کتاب اغلب به قلم "لمبتن "و "باون "است .
بیشتر بخش های این کتاب را ادموند کلیفورد بازروث استاد دانشگاه منچستر نوشته است. این بخش ها عبارتند از: «ورود ترکان به جهان اسلام»، «خاستگاه و پیشینه ی سلجوقیان»، «شاخه بندی امپراتوری آنها»، تاریخ فکری و فرهنگی و تشکیلات دیوانی و اجتماعی و اقتصادی و نیز اتابکان فارس و آذربایجان می-شود. «دو بخش دیگر از کتاب را کلودکاهن استاد فقید دانشگاه سوربن تألیف کرده: «تاریخنگاری دوره ی سلجوقی» برگرفته از کتاب مورخان خاورمیانه؛ و «ترکان در ایران و آناتولی» که از کتاب جنگ-های صلیبی برگزیده شده است.»
سلجوقیان زبان فارسی را زبان رسمی و درباری قرار دادند و وزیران این دوره بهویژه عمیدالملک کندری و خواجه نظامالملک خدمات مهمی به ادبیات فارسی و گسترش دانشها کردند. سلجوقیان از همان آغاز پیروزی بر غزنویان، ولایتهای کشور را بین سران خود تقسیم کردند.
دارالملک (پایتخت) هر کدام از سلاجقه بدین شرح بود: جغری بیگ شهر مرو، موسی یبغو بستدر سیستان و هرات، قاورد شهذ کرمان، طغرل شهر ری، ابراهیم ینال شهر همدان، قتلمش گرگان و دامغان، و امیر یاقوتی ابهر، زنگان (زنجان) و آذربایجان را ولایت و مرکز حکومتی خود قرار دادند.
به علت گسترش حکومت سلاجقه، ملکشاه، کشور را به ایالات و ولایات مختلف تقسیم کرده بود و هر ولایت را یکی از شاهزادگان، امراء یا اتابکان اداره میکرد.
اینان به علت دوری از اصفهان، پایتخت آن عهد و قدرتی که ملکشاه به آنها داده بود، بعد از مدتی شروع به تشکیل حکومتی جدا و مستقل کردند. ...
با ورود ترکان به ایران چهار مشخصه اساسی پدید آمد که عبارتاند از :
تعادل و موازنه جدید بین گروههای نژادی و زبانی
تجزیه قدرت سیاسی در چارچوب خلافت ضعیف عباسی
تجدید حیات تسنن و تحدید تشیع و شکوفایی تصوف
توسعه و گسترش زبان فارسی و آداب و سنتهای ایرانی