- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 155596 - 27/4
- وزن: 1.00kg
سفینه غزل
نویسنده: سید ابوالقاسم انجوی شیرازی
مقدمه: محسن هشترودی
ناشر: صفی علیشاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 256
اندازه کتاب: خشتی گالینگور - سال انتشار: 1336 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
مجموعهای از غزلهای منتخب در ادبیان فارسی
با مقدمهای از محسن هشترودی
سید ابوالقاسم انجوی شیرازی معروف به "نجوا" از پژوهشگران ادبی ایران است. انجوی در جوانی فعال سیاسی بود و مجلهای انتقادی و سیاسی با نام "آتشبار" انتشار می داد. در جریان کودتای سال ۱۳۳۲ دستگیر و به خارک تبعید شد. ثمره آن دوران کتابی است با عنوان "تبعیدگاه خارک" مشتمل بر خاطرات وی.
وی از ناحیه اجرای این برنامه منابع زیادی از فرهنگ مردم ایران را جمع آوری کرد. انجوی در حیاتش توانست یازده جلد کتاب در زمینه فرهنگ مردم ایران شامل مثلها، قصهها و آداب و رسوم با کمک انتشارات امیر کبیر انتشار دهد. از جمله دستیاران وی در زمان جمع آوری و تدوین این کتابها می توان از نصرالله یگانه، محمود ظریفیان، احمد وکیلیان، علی اکبر عبدالرشیدی، جباری (بیدل)و پناهیان یا کرد.
وی علاوه بر این در زمینه حافظشناسی و موضوعات دیگر هم مقالاتی دارد. مقالات انجوی در حوزه فرهنگ بسیار متنوع است. دیوان حافظ شیرازی با تصحیح انجوی شیرازی به زعم برخی حافظ شناسان کاملترین دیوان است زیرا وی گونهها و روایات مربوط به اشعار حافظ را جمع آوری و ارائه کردهاست.
سید ابوالقاسم انجوی شیرازی در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در شهر شیراز متولد شد و در ۲۵ شهریور سال ۱۳۷۲ خورشیدی در تهران درگذشت و در گورستان ابن بابویه به خاک سپرده شد .خانه وی در تجریش بعد از مرگش به موزه فرهنگ مردم تبدیل شدهاست. انجوی هرگز ازدواج نکرد اما دوستان زیادی داشت. وی از آخرین دوستان صادق هدایت بود و گفته شدهاست که هدایت آخرین کتاب خود با نام "توپ مرواری" را برای نگهداری به او سپرده بود.