- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 150814 - 79/5
- وزن: 0.47kg
سفری در رکاب اندیشه
نویسنده: حسن هنرمندی
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 366
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
از جامی تا آراگن
نیما با تاثیری که از ادبیات فرانسه گرفت، به شکستن قواعد شعری اقدام کرد و تحول شگرفی را در تاریخ ادبیات ایران موجب شد. براین اساس نیاز به یک کتاب پژوهشی در حوزه ادبیات تطبیقی احساس میشد و مرحوم دکتر حسن هنرمندی با هوشمندی تمام و دانش عمیق و گستردهای که نسبت به ادبیات هر دو کشور ایران و فرانسه داشت، کتاب «بنیاد شعر نو در فرانسه» را تالیف کرد.
بررسی تاثیر و ارزش ادبیات کهنسال فارسی در جهان امروز و نشان دادن شیوه بهره برداری مثبت از آن همراه با چند بررسی تطبیقی و گذری شتابزده در باغهای شعر و خیال چین و ژاپن و ...
همانطور که اشاره شد، شعر نوی ایران چه نیمایی و چه سپید، متاثر از ادبیات معاصر فرانسه است. ادبیات فارسی از دوران صفویه به عرصه تکرار افتاده بود و شاعران به دلیل عدم دستیابی به مضامین تازه به فرمگرایی روی آورده بودند. یکی از شاعران مهم آن دوران طرزی افشار است که آنقدر به زعم خود «طرز تازه» آورده و حتی به ساخت مصادر جعلی جدید پرداخت که لقب خود را نیز «طرزی» گذاشت.
در دوران قاجاریه نیز شاعران به مضامین روز سیاسی روی آورده و اشعاری سیاسی سرودهاند و اندک تحولی رخ داد، هرچند که در این دوران شاعر بزرگی چون ایرج میرزا را داریم که در ذوق ادبی و قوت و استحکام شعر همسنگ سعدی است. شاعران دوران مشروطه به بعد به لزوم تحول پی برده و تحت تاثیر شعرای فرانسه اشعاری با مضامین جدید و البته دست بردن در قوالب کهن فارسی سرودند.
در ادامه تحولات شعری توسط شاعرانی چون نظام وفا و تقی رفعت و... پیگیری شد، اما بازهم قوالب همان قوالب کهن بود. تا اینکه نیما یوشیج به ضرورت تحول در شعر فارسی پی برد و با شکستن قالب (و نه وزن) نظام نوین و شگرفی را ادبیات ایران پیریزی کرد. بعدها شاعرانی چون احمد شاملو، کلان روایت وزن را نیز شکستند. این موارد همه تجربههای نوینی در شعر فارسی بود که بعدها روی کلاسیک سرایان بویژه از دهه ۷۰ به بعد نیز تاثیر گذاشت. از دهه ۷۰ به بعد غزلسرایانی چون محمدسعید میرزایی، حامد ابراهیمپور و... با روی آوردن به غزل روایی و چند صدایی که به ضرورت روایت شکست قالب را نیز در اشعار در پی داشت، تحولات ادبی معاصر را پی گرفتند.
حسن هنرمندی در سال 1307 شمسی در طالقان متولد شد. او فارغالتحصیل رشته زبان و ادبیات فرانسه است و در مقطع دکترا نیز در رشته ادبیات تطبیقی تحصیلاتش را به پایان رسانده است. او پس از بازگشت به ایران در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به سمت استادیاری رشته زبان فرانسه برگزیده شد....