- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 113203 - 39/2
- وزن: 1.00kg
- UPC: 80
سفرنامه ویلسن
نویسنده: سرآرنولد ویلسن
مترجم: حسین سعادت نوری
ناشر: وحید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 422
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
تاریخ سیاسی و اقتصادی جنوب غربی ایران
این کتاب تالیف یکی از افسران سیاسی انگلستان است که میان ایرانیان شهرت فراوانی دارد و فعالیتهای او در نواحی جنوب غربی ایران زبانزد معاریف این منطقه می باشد.
...در خلال جلسات کمیسیون سرحدی (1913 م/ 1331 ق.) که برای حل اختلافات ایران و عثمانی برگزار میشد، دولت انگلیس نقش میانجی و ناظر را برعهده داشت، سر آرنولد ویلسون نماینده امپراتوری در این مذاکرات در خلال خاطرات خویش اذعان میکند که با حربه الکل، مسائل مورد اختلاف را حل میکرده است:
خوشبختانه الکل در این مورد نقش مهمی ایفا کرد و در مجالس شبنشینی و ضیافت که سرها از باده ناب گرم میشد مسائل مورد اختلاف مطرح و برای رفع آن در کمال سهولت تصمیم لازم اتخاذ میگردید...
هنگامی که جلسات رسمی کمیسیون سرحدی تشکیل میگردد آثار خستگی و فرسودگی از ناحیه همگی هویدا است و من برای این که کسی لب به شکایت نگشاید و جریان کارها به تعویق نیفتد به سیره همیشگی با نوشابههای الکلی رضایت آنها را جلب میکنم.
مستخدمین و گماشتگان هیات نمایندگی انگلیس به دستور اینجانب در تقسیم و توزیع جامهای نوشابه سعی بلیغ به عمل میآورند ولی خود من برای این که حواسم پرت و پریشان نشود جز آب صاف و گوارا نوشابه دیگر نمینوشم.
کتاب حاضر تاریخچهی زندگی آرنولد تالبوت ویلسون و حاوی مطالبی است که در خلال سالهای 1907-1914 اتفاق افتاده است. در این سالها در جنوب غربی ایران به سر میبرد. در طی این مدت دو مرتبه از این سرزمین خارج شد و به میهنش انگلستان بازگشت و چند ماهی هم در پادگان نظامی محل خدمتش در هندوستان اقامت داشت.
سالهای یادشده منبع اصلی اوجگیری دوران فعالیتهای عظیم دیپلماسی است. نخستین باری که به ایران سفر کرد دارای درجهی ستوانی بود و شمارهی سنین عمرش به بیست و سه سال نمیرسید.
از میان انبوه یادداشتهای فراوانی که مایهی تألیف این اثر بودهاند، آگاهیهای جالبی در باب باستانشناسی، جغرافیا، مردمشناسی، زیستشناسی و گیاهشناسی وجود دارد. علت توجهش به این مطالب علاقهی شدیدی است که از پدر و مادرش دربارهی تمام دیده و شنیدههای خود به ارث برده است.
مسائلی چون دانش کائنات، زبانشناسی، مردمشناسی و قطعاتی از فولکلور و فرهنگ جاری مردمی که در میانشان بوده است. بخش بزرگی از اطلاعات گردآوریشده نیز حاصل نسخهبرداری دست دوم، اما درست از اسناد کاملاً مؤثر هستند.