دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سفرنامه سکینه سلطان (وقارالدوله)

سفرنامه سکینه سلطان (وقارالدوله)
درحال حاضر موجود نمی باشد
سفرنامه سکینه سلطان (وقارالدوله)
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 57441 - 107/7
  • وزن: 0.30kg
  • UPC: 10
0 ریال

سفرنامه سکینه سلطان

نویسنده: سکینه سلطان وقارالدوله
مصحح: 
کیانوش کیانی
ناشر: تراوش قلم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 145
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1 

کمیاب  - کیفیت : عالی
 

مروری بر کتاب 

مصور
 

سکینه سلطان وقارالدوله سفرنامه خود را چنین آغازکرده است:

 در سال یکهزار و سیصد و بیست و سه ئیلان ئیل، به حکم مطاع اعلیحضرت قدرقدرت اقدس شهریاری روحی و روح العالمین له الفداء ــ و فرمایش حضرت صدارت عظمی ــ دامت شوکته ــ وحضرت علیۀ عالیۀ متعالیۀ نوابه شمس­الدوله ــ دامت شوکتها ــ به همراهی نوابۀ علیه، انیس‌الدوله ــ دامت شوکتها ــ باید به شیراز بروم.

در ادامه دعای حرکت سفر را چنین می­گوید: «خداوند عالم را قسم می‌دهم به حرمت مسافران دشت کربلا که سفر شاه عالم پناه ــ روحی فداه ــ را بی خطر کند، انشاءالله، خودش و همراهانش به سلامت برگردند، از تصدق سر همه، این سفر را هم برای همه ماها بی خطر کند. امیدوارم روز مبارکی باشد که وارد شیراز بشویم و عروس، به سلامت خدمت حضرت اشرف اسعد والا، مشرف و مطبوع خاطر مبارکشان شده و ماها مقضی المرام و دلخوش، به سلامت به این ولایت مراجعت نماییم این دعا از من و خیل ملائک، آمین.
 
مصحح کتاب ویژگی این سفرنامه را در این می‌داند که دارای جنبه‌های گوناگون سیاسی، اجتماعی، دینی و ادبی است، او برای ویژگیهای سبک ادبی اثر حدود بیست مورد را با توضیحات بررسی کرده است. کتاب دارای زیرنویس های مفید برای درک و شناخت بیشتر خوانندگان از شخصیتها و آبادی های سفرنامه می­باشد.
در انتهای کتاب فهرست هایی مختص اشخاص، مکان ها، اصطلاحات زمان و مکانهای مقدس را به انضمام کتابنامه آورده است. همچنین چند عکس از زنان دوره قاجار در انت های کتاب به چاپ رسیده است. یک نکته قابل تذکر به خوانندگان این است که یکی از عکس های کتاب فوق تصویر انیس ­الدوله همسر ناصرالدین شاه است که امیدوارم مخاطبین با انیس ­الدوله عروس در این کتاب اشتباه نگیرند.
 
وقارالدوله سفرنامه را روزانه و منزل به منزل نوشته است و اگرچه به وقایع خیلی مفصل و مشروح نپرداخته ولی در نوع خود بی نظیر است چرا که یک زن نوشته، کاری که در آن مقطع زمانی به ندرت اتفاق افتاده و دوم اینکه مطالب جالب خصوصاً آداب و رسوم از جمله برخوردها، تعارفات و پیشکشها را که بیشتر مشغولیات زنانه است به خوبی بیان کرده است.

آغاز سفر حج وقارالدوله  سه شنبه ۲۶ جمادی الاولی سال ۱۳۱۷ق. و آخرین روزی که در بازگشت تاریخ گزاری کرده سه شنبه ۵ ذی حجه سال ۱۳۱۸ق. است. اما روز بعد از آن، یعنی ششم ذی حجه هم یادداشتی به مناسبت ورود چند تن از خانم‌ها برای بازدیدش نوشته است: «وجیه‌السلطنه و حضرت علیه دلبر خانم و حضرت علیه حاجیه دلپسند خانم تشریف آوردند.

ختم کتاب را به قدوم شریف این خواتین عظام قرار دادیم که یوم چهارشنبه ششم ذی حجّه یوم تشریف فرمای این خانم‌ها و ختم کتاب بعون‌الله تعالی به تاریخ هزار‌ وسیصد وهجده هجری تمام این سفرنامه این بیچارۀ پرگناه روسیاه خداوند قسمت من هم بکند»

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات