- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 182257 - 112/3
- وزن: 0.60kg
سفرنامه جکسن
نویسنده: ویلیامز جکسن
مترجم: منوچهر امیری , فریدون بدره اى
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 543
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : نو ؛ روکش کتاب چسب خوردگی دارد ؛ مهر دارد
مروری بر کتاب
ایران در گذشته و حال
مصور همراه با نقشه
حاوی یادداشت و خاطرات ویلیامز جکسن آمریکایی زبان شناس برجسته و استاد دانشگاه که در ابتدای قرن بیستم به ایران سفر کرده بود
من از دانشگاه کلمبیا به مدت شش ماه مرخصی گرفتم تا بتوانم دوباره از مشرق زمین دیدن کنم. دو سال پیش از آن به هندوستان و سیلان سفر کرده بودم، و اکنون مقصد من ایران و آسیای میانه و غرضم ازین مسافرت مطالعه در آثار باستانی و تحقیق و تتبع علمی بخصوص درباره زرتشت و آیین قدیم مغان بود، زیرا از آغاز جوانی شیفته آن «مردان خردمند مشرق زمین» شده بودم و مدتها بود که حس می- کردم که مجذوب نیرویی شده ام که مرا به سوی «سرزمین خورشید» می کشاند.
اما ازین گذشته امید داشتم که چیزی بر معلوماتی که از گذشته و حال ایران داریم بیفزاییم و بکوشیم تا روابطی که میان این دو عصر وجود دارد بهتر شناخته شود.نقشه من این بود که هرچه بیشتر سرزمینی را که برای زرتشت شناخته بوده است بپیمایم، و ماورای خزر و ترکستان نیز ازین جمله بود. گذشته ازین، بر آن بودم که جاهایی را که در تاریخ ایران بیش از همه معروف است دیدن کنم....
کتاب از ۲۸ فصل و یا بخش تشکیل شده است؛ بخش اول عنوان «در سرزمین شیر و خورشید » و آخرین بخش نیز «از مازندران به دریای خزر» نام دارد که حکایت از چگونگی ورود ایران از راه مسکو و خروج از همین راه را دارد. نویسنده شرح سفر خود به ایران را با مطالب تاریخی و باستان شناسی به هم آمیخته و نکات مبهم و مهم تاریخی را به زبانی شیوا و در عین حال ساده و روشن بیان داشته است. ...
مسافرتهای جکسن با قطار ، از مسکو شروع میشود. وی اطلاعاتی در مورد مکانهایی که از مسکو تا ایالت گرجستان روسیه میبیند، ارائه میدهد. در طول مسیر به آثاری که تداعی گر تاریخ گذشته هستند، توجه میکند و در این کار چنان تبحر و استادی از خود به خرج میدهد که خواننده شیفته بیان او میگردد؛ مثلا چهرههای مردمی را که میبیند با اقوام تاریخی سکایی مقایسه میکند و در هنگان توصیف شهر تفلیس ، دانستنیهای تاریخی درباره آن ارائه میدهد.
به عنوان نمونه در قسمتی از توصیف این شهر مینویسد: «می گویند که شهرت اصلی این شهر مدیون امپراتوری گرجی آن موسوم به واختانگ گورگستان است که در قرن پنجم میلادی میزیست و به این شهر که آبهای گرم گوگردی دارد دل بسته بود». وی در شهر تفلیس از موزه این شهر بازدید مینماید که شرح کامل و جامع آن را در کتاب میآورد و آشنایی تقریبا کاملی با موزه به خواننده میدهد. موزهای حدود یک قرن پیش در آن شهر؛ یعنی تفلیس دایر و فعال بوده است.
از نکات قابل توجه این بخش ملاقات نویسنده با فرقه یزیدیان است. از این فرقه و آداب مذهبی و باورهای آنها اطلاعاتی ارائه میدهد که جالب و خواندنی است. در بخش بعد به توصیف سرزمینهای روسیه میپردازد و از کوه آرارات و شهر ایروان به عنوان پایتخت ارمنستان یاد میکند و از آداب و سنن مردم و دیدنیهای این شهر توصیفی زیبا ارائه میدهد.
فهرست مطالب در ابتدا و نقشه مسیر سفر جکسن و فهرست اعلام در انتهای اثر آمده است. از امتیازات برجسته کتاب حاضر، عکسهایی است که یا خود نویسنده تهیه کرده و یا از دوستان خود دریافت داشته است؛ این عکسها در آخر هر چند فصل، با توجه به موضوعات آن آورده شده است. مترجمان کتاب در پانوشت صفحات توضیحات لازم و ضروری و اشتباهاتی را که نویسنده مرتکب شده تذکر دادهاند. ذکر منابع و مآخذ در آخر هر فصل نیز از دیگر ویژگیهای کتاب است.