- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 113160 - 91/3
- وزن: 0.20kg
- UPC: 20
سفرنامه بلوچستان
نویسنده: علاءالملک - سیف الله وحیدنیا
ناشر: وحید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 91
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو ؛ پائین عطف کتاب چسب خوردگی دارد
مروری بر کتاب
ماهان کلیتا جای باصفایی است و کوههای پست و نزدیکی دارد و باغات زیادی دارد. می گویند در قدیم این آبی روانیکه دارد به شهر می رفته و حالا در خود ماهان مصرف شده آنجا را آباد کرده و به شهر نمی روند...
سرزمین سیستان با این وجود، دیدنیهای فراوان تاریخی و ویرانههای شهرها و روستاهای قدیمی خود را برخلاف جاذبههای طبیعیاش حفظ کرده است. این بناها و بافتهای تاریخی که جا به جای این استان دیده میشوند، چنان زیبا و مهماند که میتوانند دلیلی قانعکننده برای سفری خاطرهانگیز به آنجا باشد. از جمله جاذبههای آن سرزمین میتوان به قلعههای سام، بمپور و کهک کهزاد، دهانه غلامان، سه کوهه، کوه بزمان، رودخانه بمپور، رودخانه رایج، چشمههای هودیان، کنتی، پوزه باغ، تشت، اسپیدز، بزمان و کتوکان، شهر باستانی زرنج، زاهدان کهنه، تپه غلامان، آتشکده کرکوی، رودخانه هیرمند و چاه نیمه، قلعه ساسانی، کوه خواجه، منطقه حفاظتشده هامون و مهمتر از همه شهر سوخته اشاره کرد.
افزون بر سفرنامههای ادوارد ییت و پاتینجر، برای دستیابی به آگاهیها درباره این سرزمین گسترده تاریخی و اساطیری، کتابهایی بسیار میتوان شناساند. برای مثال سفرنامه سرفردریک جان گلداسمید، ژنرال ایتالیایی بسیار اهمیت دارد. او در واقع برای طرح تقسیمات مرزی بلوچستان و سیستان در دوره ناصرالدین شاه در میانه سالهای ۱۸۷۰ تا ۱۸۷۲ میلادی برابر با ١٢٤٨ تا ١٢٥٠ خورشیدی همزمان با یکی از بدترین قحطیهای تاریخ ایران به این منطقه سفر کرد.