دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سفارتنامه های ایران

سفارتنامه های ایران
درحال حاضر موجود نمی باشد
سفارتنامه های ایران
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 187369 - 89/4
  • وزن: 0.80kg
0 ریال

سفارتنامه های ایران

نویسنده: محمد امین ریاحی
ناشر: توس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 446
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

مصور

گزارشهای مسافرت و ماموریت سفیران عثمانی در ایران

این کتاب، مجموعه هفت گزارش از مسافرت و مأموریت هفت سفیر عثمانی است که از روزگار شاه سلطان حسین تا دوره فتحعلی‌شاه به ایران آمده‌اند، و گزارش هر سفر به وسیله خود سفیر یا یکی از همراهان او تنظیم، و بعد از پایان مسافرت به پادشاه یا صدراعظم عثمانی تقدیم شده‌ است. و بعضی از گزارش‌ها که در کنار نکات مربوط به ماموریت، شرح رخدادهای سفر و منازل راه را نیز شامل است، برای خوانندگان شیرینی و جذابیت خاصی دارد.

برای این که درک محتوای سفارتنامه‌ برای خوانندگان آسان‌تر گردد، پیش از هر یک، مقدمه‌ای درباره شناخت سفیر و اثر او، و روابط دو کشور مقارن با انجام آن مأموریت را آورده‌ایم که مجموع این مقدمه‌ها یک دوره تاریخ جامع و مختصر روابط ایران و عثمانی است. و چون نخستین سفارتنامه مربوط به آخرین روزهای دوره صفوی است، و روابط آن روزی و سال‌های بعد ریشه در اختلافات کهن دو کشور از ابتدای تشکیل دولت صفوی دارد، روابط در قرون قبل و ریشه اختلافات را با ایجاز کامل در مقدمه‌ای به دنبال این سطور آورده‌ایم.

و نیز در ابتدای مقدمه، مختصری درباره پیشینه آیین سفیر فرستادن و سفیر پذیرفتن در ایران و شرق بیان شده است، تا زمینه مراسم تشریفاتی که در متن سفارتنامه‌ها با دقت و اهمیت ذکر شده روشن‌تر گردد.

دریغا که در سطر سطر روابط دو کشور، خوانندگان دشمنی ریشه‌دار و کینه دیرپایی را می‌بینند که با جنگ‌های شاه‌اسماعیل و سلطان‌سلیم به اوج خود رسید، و قرن‌ها مایه ریختن خون صدها هزار تن از فرزندان دو ملت شد. تا وقتی که نادرشاه با هوشمندی و بیداردلی برای گشودن عقده‌ها و ریشه‌کن کردن اختلاف‌ها قدم پیش نهاد و عمر خود را در این آرزو به پایان رسانید....

امروز در پایتـــخت هر کــشوری، سفارتخانه‌های کشورهای دیگر ـ کشورهای دوست ـ حضور و فعالیت دایمی دارند، و کارکنان هر سفارتخانه از مهمان‌نوازی کشور میزبان برخوردارند، و در چهارچوب مقررات بین‌المللی خاصی، عهده‌دار تنظیم روابط سیاسی و حفظ منافع کشور خویش هستند. و کار روزانه آنها این است که اطلاعات لازم را از کلیه جنبه‌ها و سمائل کشور محل مأموریت خود جمع‌آوری می‌کنند، و چکیده آنها را با پیشرفته‌ترین وسائل خبررسانی امروز به طور محرمانه در اختیار دولتهای خود می‌گذارند و سیاست دولتها و روابط آنها با یکدیگر امروز بر پایه همین گزارشها و اطلاعات طرح‌ریزی می‌شود.

تاریخ دفتر خاطرات ملت‌هاست، تاریخ حافظه ملت‌هاست. این حافظه به ملت تجربه می‌آموزد و شایستگی پایداری در برابر مشکلات را می‌بخشد. آشنایی ملت به تاریخ گذشته خود سبب می‌شود که در هر حال خطرهای ملی و عوامل پایداری در برابر خطر را بشناسد، راز بقای خود را دریابد، سود و زیان خود را تشخیص دهد، و در نتیجه دشمن و دوست خود را بشناسد، و به بیداری ملی برسد.

البته اشتباه نشود، تاریخ که می‌گوییم نه گزارش‌ها و وقایع‌ نامه‌هایی است که به دستور حاکمان وقت و برای خوشامد آنها و بر حق جلوه دادن روش و سیاست آنها تنظیم گردیده، و نه نوشته‌‌هایی که جاهلان و عاملان سیاست‌های خارجی برای بدنام کردن مردان خدمتگزار و انتقام کشیدن از آنها به نام تحقیقات تاریخی به هم بافته‌اند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات