- موجودی: موجود
- مدل: 195414 - 94/10
- وزن: 0.30kg
سرگذشت گاندی
نویسنده: تایا زینکین
مترجم: علی شریفی
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 156
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو - نو
مروری بر کتاب
گاندی که به قهرمان مقاومت منفی شهرت دارد، در زندگی با واقعیت هایی روبرو شد و به حقانیت مبارزه علیه تبعیض و تحقیر انسانی معتقد شد. او دوم اکتبر 1869 به دنیا آمد. پدرش نخست وزیر یک ایالت مهاراجه نشین بود. شخصیت برجسته مادرش اثر عمیقی از تقدس در ذهن او باقی گذاشت. گفته می شود نرمش اراده و ایثار را از مادرش به ارث برده بود.
گاندی در سیزده سالگی به رسم هندوان ازدواج کرد. مشاهده ستم های ناروا بذر اصلاح را از اوان کودکی در ذهن او کاشت. گاندی جهت تحصیل مدت 3 سال به انگلستان رفت و 10 ژوئن 1891 رشته حقوق را به پایان برد و وکیل شناخته شد. هنگام بازگشت به وطن با حادثه ناگوار مرگ مادرش روبرو شد. پس از مدتی اقامت در کشورش، در حالی که وکیل ناشناخته ای بود، هندوستان را به قصد افریقای جنوبی ترک کرد ولی هنگام بازگشت به کشورش از شهرت برخوردار بود؛ آنگاه با چندتن از رهبران کنگره ملی هند آشنا شد و به عنوان داوطلب وارد کنگره شد.
در این هنگام علیه عادتهای زشت مردم هند قیام کرد و در اصلاح آنان کوشید. او برای حمایت هندیهای مستعمره نشین به چند مسافرت رفت. و برای استقرار عدالت در مورد مردم کشورش مدت 21 سال در افریقای جنوبی ماند. در اوایل سال 1915 به وطنش بازگشت و به سبب کارهایش در افریقای جنوبی به صورت یک قهرمان ملی درآمد. گاندی به حمایت از دهقانان و کارگران برخسات. روز ششم آوریل 1919 به نشانه اعتراض به اقدام دولت در مورد کاهش آزادی، عزای عمومی اعلام کرد.
در 18 مارس 1922 به اتام تحریک مردم علیه دولت به شش سال زندان محکوم شد. در 12 مارس 1930 به عنوان اعتراض به مالیات نمک پیاده روی سیصد و بیست کیلومتری خود را شروع کرد و این اقدام او باعث شکستن قانون مالیات- نمک از طرف روستاییان هند و استفاده آنها از نمک دریا شد و گاندی بازداشت شد و این بازداشت، بازتابی جهانی داشت. گاندی در سال 1934 از زندان آزاد شد. در روز 30 ژانویه 1948 با سه گلوله ای که یک جوان هندو شلیک کرد، گاندی جان سپرد. سرگذشت گاندی، حوادث زندگی گاندی و آنچه را که بر مردم هند گذشته است باز می گوید.