دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سرگذشت من ؛ مهاتما گاندی ؛ گالینگور

سرگذشت من

نویسنده: مهاتما گاندی
مترجم: مسعود برزین
ناشر: بهجت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 530
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1363 _ 1361 - دوره چاپ: 5 _ 4

کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

مهانداس کارامچاند گاندی زاده: ۲ اکتبر ۱۸۶۹ - درگذشت: ۳۰ ژانویه ۱۹۴۸ - ۱۰ مهر ۱۲۴۸ - ۹ بهمن ۱۳۲۶؛ رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد می‌کرد. فلسفه بی‌خشونتی گاندی که خود نام ساتیاگراها (در سانسکریت به معنای تلاش و کوشش برای رسیدن به حقیقت؛ تحت‌اللفظی: محکم گرفتن حقیقت) روی بسیاری از جنبش‌های مقاومت بدون خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثیر گذارده‌است.

مهاتما گاندی زندگی پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت؛ با چهره های مختلفی دیدار داشت از چاپلین گرفته تا موسلینی. بنابراین دور از ذهن نیست شایعات و سوءتفاهم هایی هم پیرامون او شکل بگیرد. شاید باورش سخت باشد مردی که به عنوان اصلی تن دشمن بریتانیا در هند شناخته می شد، روزگاری خود جزو ارتش بریتانیا بوده!

عکس جالبی از او در لباس نظامی سربازان هندی ارتش بریتانیا وجود دارد که او را در میان هم قطاران هندی اش نشان می دهد؛ کسانی که به دعوت و تشویق خود او به دسته نظامی پیوسته بودند.فعالیت او در این دوران بیشتر در حوزه امدادرسانی های پزشکی در جنگ بوده. گاندی جوان در این دوران که با جنگ جهانی اول مصادف است. مردم هند را دعوت به نام نویسی در ارتش بریتانیا و شرکت در جنگ می کرد.

جنگی که برای سرکوبی قیام ضد انگلیسی بوئرها (واقع در افریقای جنوبی) به پا شده بود. گاندی در این زمان در آفریقای جنوبی زندگی می کرد که هندوهای زیادی هم در آنجا ساکن بودند. گفته می شود گاندی در آن ایام به خاطر شرکت در جنگ علیه قبیلۀ زولو و جنگ بوئر در آفریقای جنوبی، مدال شجاعت ارتش انگلستان را دریافت کرد!دو جفت کفش چوبی، یک عینک، دو کاسه چوبی، یک ساعت جیبی، یک قاشق چوبی، یک نمکدان، کتاب مقدس و یک لنگ ساده؛ این سیاهه همه ی دارایی مردی بود که امپراتوری بریتانیای کبیر را با آن همه شکوه و شوکت، به زانو درآورد تا استقلال مردم کشور هند را به رسمیت بشناسند. روش مبارزه منفی و فارغ خشونت او که توانست ملتی بزرگ را از زیر یوغ استعمار بیگانگان بیرون بیاورد؛ الگویی شد برای همه جهانیان.

او کسی نبود جز کارمچاند گاندی، مردی که برای تحقق آرمان ها و اعتقادهایش چشم از زمین برداشت و به آسمان دوخت. به پاس ویژگی هایی که داشت، رابیندات تاگور (شاعر و ادیب نامدار هند) او را مهاتما یعنی روح بزرگ نامید، لقبی که به راستی بازتاب دهنده خصوصیات واقعی او بود و خیلی زود جایگزین نام واقعی او شد. قریب نیم میلیارد نفر در هند پیرو او بودند، اگرچه میلیون ها انسان دیگر نیز در خارج از مرزهای هندوستان و در سرتاسر جهان دوستش می داشتند. با اینکه دشمن بریتانیا بود، اما در همین کشور نیز طرفداران پرشمار داشت. جمعیت انبوهی که از او در سفرهای نه چندان پرشمارش در چند دهه آخر عمر، استقبال گواهی بر این محبوبیت بود.

تنها تن پوشش لنگ ساده ای که دور بدن می پیچید. او که در جوانی شیفته تمدن و پیشرفت بریتانیا بود، در نیمه دوم عمر خود و به هنگام مبارزه با استعمار ابرقدرت آن روزگار، خرید و استفاده از کالاهای انگلیسی را تحریم کرد. نماد بارز این مبارزه منفی با عدم استفاده از پارچه های انگلیسی و استفاده از دستگاه های کوچک نخ ریسی بود. دستگاه کوچک و ساده سنتی که در پاره ای عکس های برجای مانده از او در کنارش دیده می شود و حتی در برخی سفرها و یا مواقعی که کارش به زندان می کشید آن را به همراه داشت.

مهاتما گاندی زندگی پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت؛ با چهره های مختلفی دیدار داشت از چاپلین گرفته تا موسلینی. بنابراین دور از ذهن نیست شایعات و سوءتفاهم هایی هم پیرامون او شکل بگیرد. شاید باورش سخت باشد مردی که به عنوان اصلی تن دشمن بریتانیا در هند شناخته می شد، روزگاری خود جزو ارتش بریتانیا بوده!

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات