- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 169251 - 65/5
- وزن: 1.00kg
سرگذشت تمدن
نویسنده: کارل بکر , فردریک دنکاف
مترجم: علی محمد زهما
ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 641
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور - نقشه
تمدن یعنی سبک زندگی مجموعهای از انسانها که در یک دوره تاریخی در یک منطقه جغرافیایی زندگی میکردند و دارای اهداف مشترکی بودند و دستاوردهای خاصی داشتند. در این تعریف سبک زندگی رکن اساسی تمدن است وهمچنین تاکید میشود بر دوره تاریخی و منطقه جغرافیایی که دوره تاریخی میتواند کوتاه یا بلند و منطقه جغرافیایی میتواند کوچک یا بسیار وسیع باشد.عنصر دیگر تعریف دستاوردها هستند که بدون آن تمدن معنای خود را از دست میدهد، و همچنین یک جامعه بی هدف در تعریف تمدن نمیگنجد.
در این سوال مسائلی همچون انسان ها ازگذشته های دور تا عصر حاضر چگونه فکر می کرده اند؟
درباره خود و دنیایی که در آن زندگی کردند، چه دیدگاهی داشته اند؟
آن ها چگونه زندگی کرده اند و معیشت شان از چه راه هایی تامین شده است؟
شکل های حکومتی شان در سرزمین ها و زمان های متفاوت چه مشخصاتی داشته و چه قوانینی بر زندگی سیاسی و اجتماعی شان حاکم بوده است؟
اعتقادات مذهبی و فلسفی و علمی شان از چه سرچشمه هایی سیراب می شده و اختراعات و اکتشافات چه تاثیری بر زندگی شان داشته است؟
بررسی شده است.
این اثر در پنج بخش تدوین شده است:
در بخش اول تمدن های دیرین یا کهن بررسی شده اند؛ نویسندگان در این قسمت، نگاهی به تمدن های سومریان، مصریان و آشوریان دارند.بخش دوم تمدن های یونان و روم را مورد توجه قرار می دهد و در بخش سوم که با عنوان سرآغازهای تمدن جدید شروع می شود عناوینی همچون سرنگون شدن امپراتوری روم ، تمدن رومی و مسیحی سده های میانه و پایان سده های میانه و آغاز تمدن عصر نوین به چشم می خورد.
در بخش چهارم با عنوان روشنگر تمدن نوین و انقلاب های سیاسی و اجتماعی جهان نویسندگان تلاش کرده اند تا به ریشه های انقلاب فرانسه و تبعات آن بپردازند، هم چنین موضوعاتی همچون یکپارچه شدن ایتالیا، یکپارچه شدن آلمان وجنگ فرانسه و پروس در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش پنجم نیز از انقلاب صنعتی و تغییراتی که در پی آن در دنیای معاصر حادث شد، سخن به میان می آورد و در نهایت کتاب با نگاهی به دو جنگ جهانی و علل ایجاد آن ها و پیامدهایی که برای ملت ها داشتند وهم چنین بررسی روند تحولات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بعد از دو جنگ، به پایان می رسد.