- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160153 - 117/6
- وزن: 0.40kg
سرنوشت زمین
نویسنده: جاناتان شل
مترجم : اسماعیل زند
ناشر: البرز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 288
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
آیا خورشید به یکباره خاموش خواهد شد و همه چیز را در تاریکی مطلق فرو خواهد برد؟ آیا مرحله یخبندان دیگری کره زمین را فرا خواهد گرفت؟ دانشمندان با تحقیقات بیشمار در مورد خورشید توانستهاند به پرسشهای بالا پاسخهای دقیقی بدهند.
سوزاندن مداوم و یک نواخت هیدروژن در هستهی خورشید به مدتی حدود هشت میلیارد سال به بزرگتر شدن جزئی هستهی خورشید میانجامد تا مقدار دیگری از هیدروژن موجود در خورشید را برای سوخت به مصرف برساند. در نتیجه حجم خورشید مقداری اضافه و توان تابشی آن بیشتر میشود. این موضوع برای کره زمین به آن معنا است که حدود دو میلیارد سال آینده، گرما چنان بالا میرود که دیگر...
ابتدا باید در مورد جنگ و نابودی هستهای صحبت کنیم. موضوع محتمل دیگر، تغییرات اقلیمی است و ممکن است در آینده نهچندان دور اتفاق بیفتد. اینکه طوفان، خشکسالی، سیل، یا آتش سوزی (که الان در کالیفرنیای شمالی در حال اتفاق افتادن است) باعث از بین رفتن ما شود یا خیر دقیقا مشخص نیست و ما شاهد خطرات و اثرات گرمایش جهانی هستیم .
۲۵۰ میلیون سال پیش، در اواخر دوران پالئوزوئیک، تمام خشکیهای دنیا بهصورت یک زمین بسیار بزرگ به نام پانگهآ در کنار هم قرار گرفتند و به هم چسبیدند. امروزه زیستشناسان معتقدند که انسانها با آوردن گیاهان و جانوران به سایر نقاط جهان، یک پانگهآ از نوع جدید خلق کردهاند و این تغییر وضعیت بیوسفر، در طول تاریخ زمین بیسابقه است. تشکیل پانگهآ اصلی و اولیه، میلیونها سال طول کشید، ولی ما انسانها تنها طی چند قرن دوباره پانگهآ تشکیل دادیم. ما داریم با سرعت بالا به سمت گذشتهی زمینشناسی برمیگردیم.
این تغییرات در بیوسفر یکی از دلایلی است که دانشمندان معتقدند ما دیگر در دوره هولوسن نیستیم و وارد دوره انتروپوسن یا عصر انسان، شدهایم. این نامگذاری جدید هنوز بهصورت رسمی انجام نشده است، ولی اگر به انتشارات علمی و مشهور امروز نگاه کنیم، متوجه میشویم که به طور غیررسمی این اتفاق افتاده است. این تغییرات باعث میشود طرز تفکر ما نسبت به خودمان تغییر کند.
اگر از نظر علمی به جایگاه انسان در دنیا فکر کنیم، ناچیز و بیاهمیت بودن خود را قبول میکنیم. چالز لیل، راهنمای چارلز داروین، به ما آموخت که زمان و دورهای که ما در آن زندگی میکنیم از هیچ نظر خاص نیست. سیارهی زمین مدتها پیش هم وجود داشته است و همین تغییرات کنونی مثل فرسایش یا شرایط آتشفشانی که اکنون در حال تغییر زمین است، در زمان دایناسورها نیز وجود داشته است. داروین به ما آموخت که گونهی ما قبلا هم وجود داشته است و شبیه به گونهای دیگر بوده است. گونهی ما مثل گونهی بقیه موجودات زنده، آهسته تکامل یافته است. حتی تواناییهای منحصر بهفرد ما مثل عشق یا قوهی تعیین درست از غلط، باید از ویژگیها و تواناییهای دیگری از طریق انتخاب طبیعی سرچشمه گرفته باشد.