- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 168869 - 33/2
- وزن: 0.30kg
سرمایه داری، خانواده، و زندگی شخصی
نویسنده: ایلای زارتسکی
مترجم: منیژه نجم عراقی
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 176
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
زندگی شخصی که در بستر خانواده شکل گرفت و عمری به قدمت توسعه سرمایه داری دارد اصولا چندان محل اعتنا نبوده و تحلیل های جامع درباره آن اندک است. منتقدان سرمایه داری، بدون توجه درخور به درس های تاریخ، اغلب به همین اکتفا کرده اند که نوید دهند با دگرگونی زیربنای اقتصادی جامعه همه مناسبات ازجمله مناسبات میان فردی و درون خانواده دگرگون خواهد شد.
ایلای زارتسکی، نویسندهٔ تاریخ پژوه این کتاب، خوانندگان خود را از زاویه ای دیگر به بازخوانی تاریخ خانواده و زندگی شخصی فرامی خواند. او هشدار می دهد که خواه خانواده را کانونی گرم و زندگی شخصی را حریمی مقدس بدانیم و دوست بداریم، یا زندان بپنداریم و از آن بیزار باشیم باید در نظریه های سیاسی و اجتماعی خود جایی درخور برای آن ها درنظر بگیریم. سرمایه داری خانواده را دگرگون ساخت و سپهر زندگی شخصی را هم چون «بهشتی در دل جهنم دنیای بی رحم» پدید آورد. آزادسازی فرد که از معنای این دگرگونی برمی آید، هدفی نیست که تنها به لیبرالیسم تعلق داشته باشد.
«ال آی زارتسکی» در کتاب خود کوشیده است تأثیرات نظام سرمایهداری را بر خانواده و زندگی شخصی افرادی که تحت سیطره چنین نظامی زندگی میکنند، بررسی کند و در همین راستا روند تاریخی تحولات بنیان خانواده در این جوامع را نیز از نظر میگذراند.
انتقادات این نویسنده علاوه بر اندیشمندان جریان سرمایهداری، متوجه متفکران سوسیالیسم نیز هست. وی اعتقاد دارد احزاب و جنبشهای سوسیالیستی برای گریز از بروز بحرانهای خانوادگی که امروزه جهان سرمایهداری با آنها دست به گریبان است، باید تمهیدها و تغییراتی را در عقاید خود در نظر بگیرند.