دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

سرزمین بی حاصل

سرزمین بی حاصل

نویسنده: تی. اس. الیوت 
مترجم: جواد علافچی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 150
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

تی. اس. الیوت با نام کامل توماس استرنز الیوت شاعر، نمایشنامه نویس، منتقد ادبی و ویراستار آمریکایی-بریتانیایی بود. او با آثاری چون «سرزمین هرز» (۱۹۲۲) و «چهار کوارتت»(۱۹۴۳)، رهبر جنبش نوسازی شعر و شاعری به شمار می رفت. سبک بیان، سرایش و قافیه پردازی وی، زندگی دوباره ای به شعر انگلیسی بخشید. انتشار «چهار کوارتت» الیوت، او را به عنوان برترین شاعر انگلیسی زبان در قید حیات در زمان خود، شناساند و در سال ۱۹۴۸، نشان «مریت» و جایزهٔ نوبل ادبیات را از آن خود کرد...

جایگاه الیوت در حوزه‌ی ادبیات به سیر تکوینی مقالات و نقدهای ادبی او نیز بر‌می‌گردد؛ اما در ایران اغلب، اشعار او مورد توجه قرار گرفته‌اند. این توجه سایه‌ی بزرگی بر مجموعه نقدها و مقاله‌های او انداخته و مخاطب فارسی‌زبان را از این مهم دور نگاه داشته است. نباید از خاطر ببریم که حضور الیوت در تثبیت شعر مدرن و نوسازی این ژانر به موازات شرکت او در پایه‌گذاری نقد مدرن بوده است.

حتی زندگی خاص او با انتخاب‌های بسیارش در زمینه‌های تغییر مذهب، تغییر تابعیت، تحصیل در دانشگاه‌های متفاوت، تغییر شغل و زندگی مشترک و…، همه زیستی جداشونده از وضعیت کلاسیک و چهارچوب‌های مشخص را نشان می‌دهد. نحوه‌ی زیست الیوت فراروی به سمت یک زیستِ پیش‌بینی‌نشونده و مدام در تغییر را به نمایش می‌گذارد که این نیز نمی‌تواند چیزی جز زیست مدرن لقب بگیرد. او در سطری می‌نویسد: «عجله بفرمایید، وقت رفتن است!»

این منظومه که شامل بیست و چهار شعر می باشد ، برخی از مهمترین آثار جنبش ادبی مدرنیستی را گردآوری می کند که الیوت را به عنوان یکی از مهمترین شاعران قرن بیستم کرده است."سرزمین بی حاصل" به کسانی که دنبال آثار مهم شعری هستند و تازه استعداد "تی.اس.الیوت" را کشف کرده اند بسیار توصیه می شود.

مضمون معروف ترین اثر "تی. اس. الیوت" ، همانطور که از عنوان پیداست ، سرانجام وخیم است ، سرخوردگی ، ناامیدی و مرگ... همچنین در این مجموعه آهنگ عشق "جی. آلفرد پروفروک" قرار دارد که پیش از انتشار "منظومه سرزمین بی حاصل" برای اولین بار در سال 1910 منتشر شده بود.

 'در قطعه 1 این شعر, 'تدفین مردگان', الیوت در وجود شخصیت‌های گوناگونی که در موقعیت‌های مختلف می‌آورد, احساس واهمه و فقدان مفاهمه را به خواننده منتقل می‌کند.... در قطعه 2, 'بازی با شطرنج' دو صحنه می‌بینیم که پوچی ذاتی زندگی مردم را نمایان می‌سازد.... در قطعه 3, 'موعظه آتش', 'موضوع نارضایی جنسی کاویده می‌شود و الیوت گستره‌ای زمانی از بودا و آگوستین قدیس تا روزگار حاضر را درمی‌نوردد و نشان می‌دهد که چگونه سر سپردن به خواهش‌های جسمانی و خودکامگی آدمی سودای حیات والای روحانی را در وجود او نابود کرده است.

در قطعه کوتاه 4, 'مرگ در آب', 'پیکر تاجر غرق شده‌ای در دریا می‌پوسد و از هم می‌پاشد. این مرد گویا هیچ به دست نیاورده است. قطعه‌ی 5', 'تندر چه گفت', 'با وصفی از مرگ مسیح آغاز می‌شود و در دنباله از سفری طاقت سوز در دل بیابانی سخن می‌رود که به نمازخانه‌ای تهی می‌انجامد.... در بخش پایانی شعر خبر از آمدن باران می‌رسد و صدای تندر, به اندرز سه کلمه می‌گوید: 'نثار کنید', 'همدردی کنید' و 'مهار کنید'.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات