- موجودی: موجود
- مدل: 186522 - 31/5
- وزن: 0.20kg
سردرد و دردهای میگرنی
نویسنده: بتی آن فالتا
مترجم: محمدهادی عطارنژاد
ناشر: ذهن آویز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 169
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پیشگیری و درمان سردرد با داروهای گیاهی - مصور
بیشتر افرادی که علایمی مانند درد ناحیه ی سر، گرفتگی بینی و آب ریزش از چشم دارند تصور می کنند که سردردشان به دلیل سینوزیت است، در حالی که سردرد میگرنی دارند. بنا به گفته ی «پرفسور پیتر گادزبای» دکترای عصب شناسی و سرپرست گروه تحقیق دانشگاه کالیفرنیا و سان فرانسیسکو «این تفکر در مورد سردرد، تنها یک سوء تفاهم است.» درمان میگرن با سینوزیت کاملاً فرق دارد.
تفاوت ها در علایم و علل:
هر دو سردرد می توانند علایم مشابهی داشته باشند از جمله: خارش و آب ریزش از چشم ها، و درد هنگام حرکت دادن سر. اما میگرن علایم دیگری دارد که با سینوزیت فرق می کند. تهوع، حساس شدن به نور و صدا، و درد شدید و نبض دار در یک سمت سر، از نشانه های میگرن است.
میگرن که دومین عامل بزرگ در ایجاد ناتوانایی در افراد است یکی از اختلالات شدید است که ویژگی آن سردردهای ملایم یا شدید پی در پی می باشد و غالباً با علایمی در سیستم عصبی آتونومس همراه است.برخلاف تصور مردم همه سردردهای میگرنی یک طرفه نیستند و 40 درصد این سردردها دوطرفه هستند. همچنین همه سردردهای میگرنی ضربان دار نیستند.
محققان نشان دادهاند که میگرن در زنان شایع تر است و زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا میشوند درمجموع، از هر پنج زن یک نفر مبتلا به میگرن است؛ درحالیکه این اختلال از هر پانزده مرد، در یک نفر دیده می شود و همچنین بیشتر افراد که از این بیماری رنج میبرند هنگام حملات میگرنی به دارو رجوع میکنند.گفتنی است؛ اگرچه سردردهای میگرنی در تمام سنین دیده می شوند، ولی در زنان جوان (زنان در سنین باروری) با شیوع بالایی مشاهده می گردند.
اکثر افراد حمله میگرنی را تنها یک سردرد می دانند. اما با اینکه سردردهای معمولی را می توان با یک یا دو قرص مسکن کنترل کرد، اما میگرن تهاجمی است و گاهی آنقدر شدید است که فرد را ناتوان کرده و او را از انجام کارهای روزمره باز می دارد و همچنین جز ۲۰ بیماری ناتوان کننده پزشکی به شمار می آید.
اگر شما اکثر اوقات (95 درصد موارد) از سردرد رنج می برید، سردرد شما میگرنی است. افرادی که سینوزیت دارند در ابتدا سردرد ندارند. آن ها احساسس بیماری، کسالت و سردرد دارند. سردردهای سینوسی مربوط به تورم و عفونت در مجاری سینوس هاست که موجب گرفتگی و تراکم ترشحات و در نتیجه احساس فشار و درد در پیشانی و گونه می شود.
درمان های گوناگون :
در سردردهای سینوسی، درمان با داروهای ضداحتقان، مسکن و مایعات شستودهنده ی بینی آغاز می شود. این مواد موجب انبساط مجاری بینی شده و تراکم ترشحات و در نتیجه عفونت جلوگیری می کنند. در مرحله ی بعدی درمان، از آنتی بیوتیک ها و اسپری های بینی حاوی استرویید استفاده می شود. سردرد سینوسی که در اثر عفونت ایجاد شده باشد، بلافاصله بعد از شروع درمان کاهش می یابد