- موجودی: موجود
- مدل: 197773 - 209/1
- وزن: 1.00kg
سبک شناسی اعجاز بلاغی قرآن
نویسنده: محمد کریم الکواز
مترجم: سید حسین سیدی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 432
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
معجزۀ حضرت محمد (ص) بر خلاف معجزات پیامبران پیشین، که همگی حس کردنی بودند، تنها یک کتاب بود؛ اما این کتاب در میان مردمی نازل شد که هنرشان، فصاحت و بلاغت بود. عربها در شیوایی گفتار و سخنوری و ستیزهگری هنگام دشمنی سرآمد بودند، اما قرآن این مهارت را نقض و خرق عادت کرد و در عین حال به زبان آنان و سنتهای سخنوری آنان نازل شد.
از جنبههای آشکار اعجاز قرآن، اعجاز بلاغی آن است. نگارنده در کتاب حاضر پس از بیان مفهوم اعجاز و تبیین اعجاز بلاغی به موضوع سبک و بلاغت عربی میپردازد و نظریههای مختلف قرآنپژوهان را بیان میکند. در ادامه چهار رویکرد زیباشناختی، زبانشناختی، هنری و عقلی دربارۀ قرآن را بررسی میکند و در پایان نیز به بررسی هنری قرآن از نظر گزینش واژگان، نظم، آوا و گسترش آیات میپردازد.
سبک شناسى اعجاز بلاغى قرآن به قلم محمد کریم کوّاز و ترجمه سید حسین سعیدى میباشد. اصطلاح سبک شناسى در پژوهشهاى گذشته چندان رواج نداشته، هر چند دلالت هاى این مباحث به وضوح در پژوهشهاى قدما دیده مىشود.سبک شناسى پل ارتباطى علوم زبانى با دستاوردهاى آفرینش هنرى گشته و اساسا به بررسى مبانى واقعى قاعدهمند نمودن بررسى سبک، توجّه دارد و از نظر علمى به ویژگیهاى زبانى مىپردازد که کلام را از ابزار صِرف اطّلاع رسانى به ابزار تأثیر گذار هنرى منتقل مىنماید.
و از حیث روش پژوهشى است که خواننده را به درک انتقادى ویژگیهاى هنرى با آگاهى از غایت کارکردى که آن ویژگیها را محقق مىنماید توانا مىسازد.کتاب در سه بخش تدوین شده است:
اول: درباره ی سبک و بلاغت عربی است. مؤلف در این بخش به بررسی سبک از حیث لغت و اصطلاح پرداخته و درنگی در باب مفهوم سبک از نظر قرآن پژوهان داشته است و به مفهوم سبک از نظر معاصران پرداخته تا بین میراث عربی و پژوهش های مدرن پیوندی ایجاد کند.
دوم: درباره ی رویکردهای پژوهش در سبک قرآنی است که تقسیم دانشمندان حوزه اعجاز بلاغی را بیان میکند. این رویکردها به چهار گروه زبان شناختی ، هنری و عقلی تقسیم شده است. صبغه ی غالب این بخش توصیف تاریخی برای تبیین تلاش هر حوزه است که دستاورد مشارکت هر یک در کشف موارد بررسی در سبک قرآن کریم مشخص شده است.
سوم: بررسی هنری است که در آن به روش پژوهشهای مدرن تکیه شده است و به مسائلی توجه شده که به تبیین علل تمایز سبک میپردازد. گزینش واژگان، نظم آوا، گسترش و تصویر از جمله این موارد است.