- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 193648 - 32/4
- وزن: 0.40kg
سازهای ایران
نویسنده: محمدتقی مسعودیه
ناشر: زرین و سیمین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 247
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو ؛ مهر دارد ، سرتاسر جلد کتاب چسب سلفون زده شده است (برای محافظت)
مروری بر کتاب
مصور
کتاب حاضر حاوی اطلاعاتی دربارهی سازهای رایج در نواحی مختلف آذربایجان، گیلان و مازندران، ترکمن، خراسان، بلوچستان و سیستان، بوشهر، و مناطق دیگر است. که افزون بر آن، نکاتی دربارهی موسیقی کلاسیک ایران، پیشینهی تاریخی سازها در رسالههای موسیقیایی و نسخ خطی فارسی مطرح گردیده است. در کتاب هم چنین، علاوه بر بررسی ساختار شناسانهی سازها و مسائلی از قبیل شیوهها و امکانات اجرایی آنها، جنبههای نمادین و نیز جایگاه سازهای مورد نظر در بستر فرهنگی اجتماعی آنها معرفی شده است.
سازهای نواحی ایران شامل دو بخش میباشد:
بخش اول سازهای نواحی استان کرمان است که شامل جوغ، چوغرو، جاریگ، درک، انواع مختلف دایره و دف، انواع دهل و جره، انواع نقاره، تمبک محلی، کوزک، سنج انگشتی، کرپ، کرنا، انواع مختلف سورنا، سفید مهره، انواع نی محلی، نی لبک، فلوت محلی، نی جفتو، فیقو، سوتک، شاخ نفیر، بلبون، چنگ، چنگ قوطی و یروتی است.
بخش دوم نیز شامل گزیدهای از سازهای نواحی سایر استانهای کشور است که اکثراً دارای قدمت قابل توجهی هستند؛ به طوری که حتی تعدادی از آنها جزء سازهای منسوخ شده به حساب میآیند.علاوه بر این تقسیم بندی هر یک از این بخشها از نظر سازشناسی در دستههای سازهای زهی زخمهای و کمانی، سازهای بادی زبانهدار و بی زبانه و سازهای کوبهای خودصدا و پوستصدا مرتب شدهاند.