- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 114667 - 40/4
- وزن: 0.20kg
سازمان و وظایف کتابخانه های دبستانی
نویسنده: مری پکوک دوگلاس
مترجم: حوریه عظیما
ناشر: وزارت آموزش و پرورش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 136
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1346 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو ؛ واجد عکس فرح پهلوی ابتدای کتای
مروری بر کتاب
مصور
ایران که سابقه فرهنگ مکتوبش بسیارزیاد است به کتابخانهها توجه دیگرگونهای تا کنون کرده است اگرچه نیازدارد این توجهات درعصررسانه فراوان ترشود. آموزش وپرورش به عنوان متولی تعلیم و تربیت رسمی کشورنیازمند به یک تحول جدّی درحوزه کتاب وکتابخوانی است چرا که درعصرحاضرکتابخانهها به عنوان معلم دوم دردانش افزایی دانش آموزان نقشی انکارناپذیردارند ودردنیای مدرن که تمامی آموزشها برپایهی پژوهشها قراردارد کتابخانه به عنوان یک مرکزآموزش وپژوهش می تواند راهگشای همهی فراگیران باشد .
کتابخانههای کودکان نقش بزرگی درعلاقه مندی کودکان به مطالعه و کتابخوانی و پایه ریزی مهارت های بازیابی اطلاعات در کودکان و نوجوانان دارند، کتابدار کودک علاوه بر دانش کتابداری باید به دانش تخصصی در زمینه نیازهای خاص کودکان نیز مجهز بوده و ساختمان، تجهیزات و مواد کتابخانه کودکان نیز باید متناسب با ویژگی های کودکان و مشوق آنها برای حضور در آن محیط باشد.
از جمله خدمات کتابخانه های کودکان فعالیت هایی است که جهت اشاعه کتاب و خواندن انجام می گیرد. از دیگر خدمات این کتابخانه ها می توان به برنامه های مخصوص نوزادان، کودکان نوپا، کودکان سنین مدرسه، و برنامه های مخصوص نوجوانان اشاره نمود. کودکان در سالهای آغازین حایت خود تقریباً هیچ گونه شناختی از جهان پیرامون خود ندارند. توان و آمادگی آنها برای شناسایی تا حد زیادی تحت تأثیر شرایط محیطی است. آنها بسیار کنجکاو هستند وسعی در شناخت جهان اطراف خود دارند. هر کودک باید بتواند درباره خود و اینکه چگونه می تواند با دنیای پیرامون ارتباط برقرار کند، آگاهی به دست آورد. بی شک توانایی های آنها در شناخت و برقراری ارتباط با پدیده ها بسیار متفاوت است.
طبق تحقیقات انجام شده کودکان باید با مطالعه و کتابخوانی انس بگیرنند و در اصل عادت به مطالعه در دوران کودکی ایجاد شود. باید عشق و لذت به خواندن در روح و روان کودکان ریشه دواند. موکهرجی معتقد است «مطالعه همچون سایر فعالیت های انسانی تا حد زیادی تحت تأثیر دگرگونی های اجتماعی قرار گرفته است. به همین لحاظ عده ای به گونه ای با کتاب بیگانهاند، که هیچ گونه رغبتی به خواندن و مطالعه ندارند». لذا کتابخانه ها باید نقش خدمات دهی به این قشر تأثیر پذیرو تأثیرگذار جامعه را بسیار مهم تلقی کنند ...