- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 128843 - 101/4
- وزن: 0.20kg
- UPC: 85
زیباترین اشعار بایرن
نويسنده: جورج گوردون بایرون
مترجم: شجاع الدین شفا
ناشر: صفي عليشاه
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 122
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1334 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
همراه با ترجمه داستان منظوم شرقی : جائور
لرد جرج گردون بایرن شخصیت درجه اول رمانتیسم انگلستان و اروپاست.او را در همان سالهای پس از مرگش "ناپلئون دنیای شعر" لقب دادند.از سال 1812، یعنی از 24 سالگی وی تا 1824 یعنی سال مرگش ، بایرن سرشناسترین شاعر انگلستان ، و در آخرین سالهای عمرش سرشناسترین شاعر اروپا بود.
بایرون که روح تبهکاری را از اجدادش به ارث برده بود بزودی کاری می کند که لعنت ونفرین کلیسا و افکار عمومی دامنگیرش می شود.یعنی تئوری خارج از محدوده قانون و اخلاق زندگی کردن را به مرحله اجرا در می آورد وبا خواهر از مادر سوایش (آگوستا )روابط حسنه برقرار می کند.زیرا در یکی از روزهای گرم آگوستا بدون آنکه بفهمد چه می کند خود را تسلیم بایرون می کند.اگوستا در ماه سپتامبر در حالیکه حامله شده او را ترک می کند ولی ۳ ماه بعد مجددا نزد او باز می گردد .
شهرت بایرون را چنان گمراه می کند که خیال می نماید همه چیز به دست اوردنی است ولو یک چیز غیر ممکن باشد. به همین سبب نامه ای با اسقف اعظم می نویسد و برای ازدواج با آگوستا اجازه می خواهد طبیعی است که با این خواهش گستاخانه موافقت نمی شود. چون نا امید می شود برای بار دوم به (آنابلا میل بنک) پیشنهاد ازدواج می دهد. عروسی در ۲ ژانویه ۱۸۱۵ در ملک پدر زن بایرون برگزار می شودو خودش می نویسد:”درست در روز اول ازدواج تمایل به این وصلت در من از بین رفت و در نتیجه در کلیه مراسم بدون جضور ذهن شرکت کردم. اثار ناسازگاری از اولین روزهای ماه عسل بروز می کند.
هوا به قدری پس است که داماد بین راه ماه عسل به عروس می گوید :شما به زودی متوجه خواهید شد که با اهریمن عروسی کرده اید. اواخر ماه عسل لیدی بایرون آبستن می شود. زن و شوهر به لندن باز می گردند.۱۰ دسامبر ۱۸۱۵ لیدی بایرون بارش را که یک دختر است و(آگوستا آدا ) نام می گیرد به دنیا می آورد ولی چون بایرون دلش پسر می خواهد از دیدن نوزاد به قدری عصبانی می شود که نوزاد را با قندان بر می دارد و می خواهد از پنجره به بیرون پرت کند.ودر همین اوقات بایرون (زندانی شیلون )معروفترین اثر خود را می نگارد و در ژوئیه همین سال قسمت سوم منظومه چایلد هارولد وچند قطعه شعر دیگر می سراید.
در ۱۸۲۱ شاعر به جنبش های سیاسی ضد اتریشی ایتالیا می پیوندد.به خاطر فعالیت های سیاسی بایرون خانواده کنت چندین بار تبعید می شوند و در آخرین تبعید از جنوا سر در می آورند.بایرون تصمیم به انتشار یک مجله ادبی می گیرد اما چون موفق نمی شود کار نگارش(دون ژوآن) را دنبال می کند.این زمان مصادف قیام یونانی ها علیه ترک هاست.بایرون که مرد آزادی خواهی است تحت تاثیر رشادت یونانی ها قرار می گیرد وتصمیم می گیرد به کمکشان بشتابد به همین سبب ۱۳ ژوئیه ۱۸۲۳ لرد بایرون در جنوا سوار کشتی می شود و به سوی یونان شراع می کشد. ولی آنچه که در یونان می بیند خلاف انتظار اوست زیرا با نوعی گروه افسار گسسته بی دیسیپلین سازمان نیافته روبرو می شود.
۹ آوریل ۱۸۲۴ تب مالاریا او را در شهر یونان زمین گیر می سازد بیماریش ۱۰ روز بیشتر طول نمی کشد و همانطور که خود پیش بینی می کرد در سن ۳۷ سالگی یعنی در ۱۹ آوریل ۱۸۲۴ روز عید پاک چشم از جهان فرو می بندد.
بايرون در قطعه شعر شورانگيز خود تحت عنوان «قابيل» كه از كتاب مقدس الهام گرفته است ازجمله شاعران بزرگ انگيس است كه به شدت از آمال و آرمانهاي كتاب مقدس الهام گرفته است. بايرون از گشت و گذارهاي خود در شرق كولهباري از تجربه به دست آورد و با سرودن قطعه شعري تحت عنوان «نغمههاي يهودي» خود را تا حدودي به عنوان ملكالشعراي همنسلان ديزرائيلي به ثبت رساند. آثار و سرودههاي بايرون آكنده از اندوه و حسرت است، انديشهاي نافذ، آميخته با زيبائي و سرشار از تخيل و تازگي كه تنها ميتوان با شعر شيواي «اله عبري» اثر «يهودا هالوي» مقايسه كرد. شعر صهيونيستي در ميان شاعران غيريهود بيش از همه، مديون و مرهون لرد بايرون است. شعر نغمههاي يهودي كه زيباترين سروده بايرون به شمار ميرود تاكنون بارها به عبري ترجمه شده و بيت زير از اين قطعه، از شهرت بسياري برخوردار است:
كبوتر وحشي از براي خود آشيانهاي و روباه نيز براي خود لانهاي دارد
انسانهـا بـراي خـود ميـهنـي دارنـد و يهوديان جز گور، هيـچ ندارنـد