دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگینامه و مبارزات سیاسی محمد مسعود

زندگی نامه و مبارزات سیاسی محمد مسعود

نویسنده: نصرالله شیفته
ناشر: حقیقت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 323
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب 

مدیر روزنامه مرد امروز

این کتاب مروری است به زندگینامه شادروان محمد مسعود مدیر روزنامه مرد امروز که در یک خانواده متوسط در شهر قم بدنیا آمد. از دوران کودکی نوجوانی که در آن شهرستان سپری شد، سپس برای کسب معاش و اشتغال به تهران آمد. در مشاغل مختلف از کارگر ساده گرفته، نقاش و خطاط چاپخانه ها، کارمندی، آموزگاری و سرانجام حق العمل کاری بکار پرداخت.

وی با انتشار نخستین اثر خود در روزنامه (شفق سرخ) که یک رمان اجتماعی با سبکی بسیار بدیع و شیوا بود، جلب توجه همگان را کرد، در نتیجه به همت چند تن از رجال وقت برای ادامه تحصیلات عالی روزنامه‌نگاری عازم اروپا شد، در سال 1317 پس از بازگشت به ایران، به مدت چهار سال موفق به کسب امتیاز یک روزنامه نگردید، در سال 1321 به دنبال تلاش فراوان توانست امتیاز روزنامه (مرد امروز) را بگیرد که به مدت کمتر از شش سال به خاطر درگیری های سیاسی و توقیف های پیاپی، بجای سیصد شماره فقط 138 شماره روزنامه مرد امروز را منتشر سازد، سرانجام در اواخر بهمن ماه 1326 در بحرانی ترین دوران مبارزات سیاسی خود به دست گروهی اجنبی پرست ترور شد.

محمد مسعود با نام مستعار «م . م دهاتی » (متولد ۱۲۸۴ - درگذشت ۱۳۲۶) روزنامه نگار و رمان‌نویس ایرانی و مدیر روزنامه مرد امروز بود. وی که فارغ‌التحصیل روزنامه‌نگاری از بلژیک و مدیر روزنامۀ معروف مرد امروز بود، کار مطبوعاتی خود را از روزنامه اطلاعات آغاز کرد و با بسیاری از نشریات همکاری داشت.

در دیماه ۱۳۲۳, که «مرد امروز», با فشار مقامهای سفارت شوروی توقیف شد و روزنامه «پراودا» و رادیو مسکو به علت مخالفت مسعود با واگذاری امتیاز نفت شمال به شوروی, به او اتّهام طرفداری از سیدضیاءالدین طباطبایی زدند, در پاسخشان در ۱۴بهمن ۱۳۲۳ در «مرد امروز» نوشت: «من از سال ۱۳۰۶مرتبا در روزنامه های ستاره صبح, قانون, آیینۀ ایران, تهران مصوّر, ترقّی, شفق سرخ و اطلاعات, با امضای “م.دهاتی” مقاله نویسی کرده, تا سال ۱۳۱۲ چندین کتاب انتشار داده ام اشرف مخلوقات, در تلاش معاش, تفریحات شب, بهار عمر و گلهایی که در جهنم رویید که به طبع رسیده و از تمام آثار و نوشته های من علاقه شدید به اصول آزادی و عدالت مبرهن (=آشکار) و هویدا بوده است.

وی زبان تلخی برای انتقاد داشت و همین امر باعث شد که مدت‌ها روزنامه‌ی وی توقیف شود و مورد پیگرد قانونی قرار گیرد. وی در روزنامه مرد امروز مورخه ۲۵ مرداد ۱۳۲۶ در مقاله‌ی اعتراض‌آمیزی برای اعدام احمد قوام (قوام السلطنه) یک میلیون ریال جایزه تعیین کرده بود. سرانجام در ۲۱ بهمن همان سال در خیابان اکباتان تهران هنگام خروج از چاپخانه به ضرب گلوله کشته شد. مخالفان رژیم پهلوی، قتل مسعود را به دربار نسبت دادند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات