دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر فتح الله مجتبایی

زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر فتح الله مجتبایی

ناشر: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 98
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ : 1

کیفیت : درحد نو  _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

"دکتر مجتبایی"، استاد تاریخ ادیان و هندشناس، اختصاص دارد. زندگی‌نامه‌ی ایشان به صورت مصاحبه‌ای است که به وسیله‌ی امید قنبری انجام پذیرفته است. بخش پایانی کتاب نیز فهرستی است از آثار متعدد دکتر مجتبایی در زمینه‌ی تالیف و ترجمه‌ی کتاب و مقاله که تعداد آن‌ها به دویست نوشتار می‌رسد. از میان آثار ایشان می‌توان به کتاب‌های بوطیقا هنر شاعری در ترجمه‌ی رساله ارسطو ترجمه‌ی اشعار رابرت فراست، شهر زیبای افلاطون و شاهی آرمانی در ایران باستان، تاریخ ادبیات ایران، عصر طلایی یونان و فلسفه‌ی هنر آن (از ویل دورانت)، چیترا و گزیده‌ی اشعار از رابیندرانات تاگور و... اشاره کرد.

دکتر سیدفتح‌الله مجتبایی در آذرماه 1306 در تهران ولادت یافت. مقدمات ادبیات و علوم رسمی را در فراهان فرا گرفت، و تحصیلات متوسطه را در دبیرستانهای اراک به پایان رساند. در سال 1332 از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و دانشسرای عالی درجه لیسانس گرفت، و از آن سال تا 1338 در دبیرستانهای اراک و تهران و دانشسرای عالی به تدریس ادبیات و زبانهای خارجی اشتغال داشت.

در 1339 از طرف وزارت فرهنگ برای آشنایی با روش های جدید تألیف کتابهای درسی به خارج از کشور اعزام شد و پس از یک دوره مطالعه و تحقیق در این زمینه در آمریکا (دانشگاه کلمبیا، نیویورک) به کشور بازگشت و مأمور تهیه و تدوین کتابهای درسی در ادبیات برای دبیرستانها شد. در 1341 به وابستگی فرهنگی ایران در پاکستان و مدیریت خانه‌های فرهنگی ایران در شهر لاهور منصوب شد، و تا سال 1344 در آنجا به خدمات فرهنگی و تحقیق در فرهنگ اسلامی. ایرانی شبه قاره مشغول بود.

در پائیز 1344 به دعوت دانشگاه هاروارد به آمریکا سفر کرد و تا سال 1350 در آن دانشگاه به تحصیل در فرهنگ و تاریخ ادیان و زبانهای باستانی ایران و هند اشتغال داشت، و به اخذ درجه فوق لیسانس در تاریخ تطبیقی ادیان و دکتری در تاریخ ادیان و فلسفه‌های ایران و هند نائل گردید، و چون زمینه اصلی تحقیقات و تحصیلات او موضوعات مربوط به تاریخ و فرهنگ ایران و هند بود، در این مدت دوبار به کشور هند سفر کرد و برای آشنایی با روشهای سنتی تفسیر متون هندوئی و نیز مشاهده احوال و سازمانهای دینی زرتشتیان هند چند گاهی در بنارس و دهلی و بمبئی به مطالعه و بررسی پرداخت.

در طول دوران خدمات فرهنگی خود نزدیک به 200 عنوان کتاب و مقاله و شعر و نقد کتاب به صورت تألیف و ترجمه و تصحیح به زبانهای فارسی و انگلیسی در ایران و خارج از ایران از ایشان انتشار یافته است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات