دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر حسن تاج بخش

زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی دکتر حسن تاجبخش

ناشر: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 376
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1

کیفیت : در حد نو

 

مروری بر کتاب

حسن تاج­بخش در 2 آبان ماه 1316 هـ .ش. در محله‌ی امامزاده یحیی تهران متولد شد. تحصیلات مقدماتی را در دبستان «راستی» و دوره‌ی دبیرستان را در مدارس «علمیه» و «مروی» تهران گذراند. در 1335 هـ . ش وارد دانشکده دام‌پزشکی دانشگاه تهران شد و در 1340 هـ .ش فارغ‌التحصیل گردید. در 1342 هـ . ش با استفاده از بورس تحصیلی از طرف دولت فرانسه، راهی آن کشور شد و در رشته میکروب­شناسی در انستیتو پاستور پاریس به تحصیل پرداخت و در دانشکده‌ی دامپزشکی آلفر پاریس نزد پروفسور شارل پیله و پروفسورگوره دوره­ های تخصصی میکروب ­شناسی و ایمنی­ شناسی را به اتمام رساند.

مدت یک‌سال نیز در بخش شیمی میکروبی انستیتو پاستور پاریس به راهنمایی پروفسور پیرگرابار، کاشف ایمونوالکتروفورز، درباره‌ی ایمنی تیموس به تحقیق پرداخت. وی پس از بازگشت به ایران در 1346 هـ..ش به عنوان استادیار گروه میکروب­شناسی دانشکده دامپزشکی مشغول به‌کار شد. در 1353 هـ.ش به دعوت دانشگاه بریستول انگلستان یک‌سال در دانشکده‌ی دامپزشکی آن‌جا به‌کار پرداخت که نتیجه‌ی تحقیقات خود را در دو مقاله‌ی پژوهشی در زمینه‌ی تهیه‌ی واکسن­ های مؤثر بر ضد سالمونلا دابلین منتشر کرد.

دکتر تاج‌بخش در 1355هـ . ش به‌عنوان استاد ممتاز رشته میکروب­شناسی دانشگاه تهران برگزیده شد. او تاکنون در کارنامه‌ی فعالیت­های علمی و اجرایی خود عهده ­دار مشاغلی چون مدیر گروه میکروب­شناسی و بیماری‌های واگیر دانشکده‌ی دامپزشکی تهران، معاون آموزشی وپژوهشی دانشکده‌ی دامپزشکی تهران، رئیس هیأت تحریریه و دبیر مجلات «جامعةدامپزشکان» و «دانشکدة دامپزشکی»، عضو شوراهای هیأت ممیز مرکزی وزارت علوم، عضو هیأت ممیزه‌ی دانشگاه تهران، عضو شورای انتشارات دانشگاه تهران، عضو انجمن ایمونولوژیست­های فرانسه، عضو هیأت نمایندگی ایران در مجمع بین­ المللی بیماری­ های واگیر (O.I.E) و عضو پیوسته‌ی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.

از این استاد برجسته آثار متعددی چون «کلسترول خون و تغییرات آن در زمان آبستنی»، «ژنتیک باکتری­ها»، «بیماری‌شناسی عمومی»، «پرورش و بیماری­های حیوانات آزمایش‌گاهی»، «اصول ایمنی­شناسی پزشکی»، «ایمنی‌شناسی بنیادی»، «باکتری­شناسی عمومی»، «سیر تحول علم در اسلام و ایران»، «تاریخ دامپزشکی و پزشکی ایران»، «تاریخ بیمارستان­های ایران از آغاز تا عصر حاضر»، تصحیح «الاغراض الطبیّه و المباحث العلائیه» تألیف سید اسماعیل جرجانی و بیش از 150 مقاله تحقیقی به زبان­های فرانسه، انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر داخلی و خارجی باقی است...

پیشینه خانوادگی از زبان دکتر حسن تاج بخش:
من در روز دوم آبان 1316خورشیدی/نیمه شعبان1357ه.ق در محله امامزاده یحیی در تهران زاده شدم. نام یکی از عموهایم مهدی است. از این رو مرا مهدی نخوانده و حسن نامیدند! نام پدرم تقی است، او پسر جواد خان، او پسر حاجی ابراهیم خان، او پسر حاجی محمود خان، او پسر حاجی نور محمد خانِ سردار و او پسر میرزا محمد خان بیگلربیگی قاجار است. پدرم از کارشناسان قدیمی وزارت کشاورزی ایران بود.

نام شادروان مادرم حاجیه فرخنده خانم ابری نارانی است. تقدیر چنین بود که من و برادرم بیش تر در کُف با کفایت و ظل عنایت مادر زندگی کنیم. مادرم شیرزنی بود که ریشه در البرزکوه داشت و مقداری زمین زراعتی را در قریه ناران و پشت کوشک(نجارکلا) لواسان از پدرش(که در جوانی درگذشته بود) به میراث برده بود.زمین پشت کوشک را به بهایی اندک فروخت و پول آن را به اضافه فروش قسمتی از اموال منقول، خرجِ خرید خانه ای عادی به مساحت220متر در شرق تهران نمود؛ چون خانه اجدادی شان وقف اولاد ذکور بود و پدرش تنها او را داشت و بنابراین از خانه پدری محروم ماند.

پدرِ مادرم مرحوم میرزا عزیزالله از افسران پاکِ ایران در اواخر دوران قاجاریه بود که در سال1348 هجری قمری مطابق با 1308 هجری شمسی در 45سالگی درگذشت و مزار او در امامزاده عبدالله شهر ری است.ایشان پسر استاد محمد تقی، استادِ بزرگ چاپخانه دار و ناشر عهد ناصری است. استاد محمد تقی پسر حاجی عبدالمحمد بزرگ ترین ناشر و چاپخانه دارِ زمان ناصرالدین شاه و ناشر روزنامه وقایع اتفاقیه است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات