- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185203 - 116/4
- وزن: 0.30kg
زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی استاد احمد منزوی
نویسنده: محمدرضا نصیری
ناشر: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 154
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور
احمد منزوی (۱۳۰۴ سامرا، عراق – ۲۰ آذر ۱۳۹۴ تهران) نویسنده ایرانی و محقق در حوزه علوم اسلامی بود. وی بابت نگارش فهرست نسخههای خطی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در دو جلد برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۵ شد.
منزوی مدت ۱۶ سال در پاکستان زندگی میکرد و سال ۱۳۶۹ به ایران بازگشت. او سرپرست بخش کتابشناسی و فهرستنگاری مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی بود. وی پسر دوم شیخ آقا بزرگ تهرانی، دانشمند و عالم شیعی و مؤلف کتاب الذریعه که از مهمترین دانشنامههای کتابشناختی شیعه بهشمار میرود.شرح زندگی و فعالیتهای فرهنگی استاد "احمد منزوی"، کتابشناس و نسخهشناس نامی، یکی دیگر از کتابهای مجموعهی "زندگینامهها" را به خود اختصاص داده است. وی فرزند شیخ آقابزرگ تهرانی است، پس از اخذ دیپلم از دارالفنون به دانشکدهی معقول و منقول راه یافت و اکنون پس از سالها تدریس بازنشسته شده است.
کتاب حاضر با گفتوگوی امید قنبری با استاد منزوی آغاز میشود. استاد از روزهای زندگی خود از تولد تا به امروز به خصوص از شروع کارشان در مرکز اسناد و نسخههای خطی کتابخانهی مرکزی دانشگاه تهران و نیز دربارهی روبهرو شدن با نسخههای خطی برای فهرستنویسی سخن میگویند. در این گفتوگو، آقایان انوار، خواجهنوری و جهانبخش نیز شرکت دارند. در ادامه مقالهای از استاد، با عنوان "نقد و بررسی کتابهایی از تاریخ" درج گردیده که به معرفی رسالهای 16 صفحهای بدون عنوان و نام نویسنده اختصاص داد.
در این رساله نام بسیاری از کتابهای تاریخ و نقد و بررسی آنها آمده است. آقای منزوی احتمال داده که اثر در هند و در دربار سلاطین تیموری به وسیلهی یک ایرانی نگارش یافته است. فهرستی از تالیفات، تصحیحات و مقالات استاد منزوی بخش پایانی کتاب را تشکیل میدهد. از برجستهترین آثار ایشان در زمینهی فهرستنویسی میتوان به فهرست کتابخانهی مجلس شورای ملی، فهرست نسخههای فارسی، فهرست مشترک نسخههای خطی پاکستان، فهرستوارهی کتابهای فارسی، فهرست نسخههای علمی و... اشاره کرد.