- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162752 - 13/9
- وزن: 1.00kg
زندگی نامه من
نویسنده: کارل گوستاو یونگ
مترجم: بهروز ذکاء
ناشر: کتاب پارسه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 622
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
خاطرات ، خواب ها و تفکرات
... وقتی مردم میگویند آدمی فهمیده و فرهیخته هستی، پذیرفتن چنین سخنی برای چون منی مشکل مینماید. روزی روزگاری، رهگذری از کنار شطی عبور میکرد، لحظهای درنگ کرد و با دولاّوراست کردن کمر خود توانست فقط به قدر کاسهای کوچک از آن شط، آبی بردارد. ولی این مقدار آب در قیاس با خود آن شط چه چیزی میتوانست باشد؟ من که تمامی آن شط نبودم و نخواهم بود، من فقط با لحظهای درنگ کردن و با خم کردن کمر خود، موفق شدم مختصر آبی از آنجا بردارم. دیگرانی هم بودند که از کنار این شط عبور میکردند، شاید بسیاری از آنان هم فکر میکردند باید کاری بیش از اینها، صورت داد، ولی بیش از این کاری از دست من ساخته نبود.
من هرگز در زمره آدمهائی نبودهام که همواره فکر میکنند برای شکوفه کردن گلهای گیلاس باید هم چنان در انتظار ماند و دست روی دست گذاشت.در چنین شرایطی من در آن جا درنگ میکنم تا لااقل با چشمانی باز و تحسینآمیز شاهد آن باشم که به بینم در این مورد از دست طبیعت چه کاری میتواند ساخته باشد...
کتابی که هماکنون در دست دارید، زندگینامه و چکیدهای از خاطرات و افکار کارل گوستاو یونگ، روانشناس برجسته سوئیسی است که در سن هشتاد و سه سالگی مبادرت به تحریر و تقریر آن کرده است.ولی در نگاهی دقیقتر، صرف نظر از مطرح شدن مسائل جنبی بسیار دیگر، بهانهای است در جهت دعوت خواننده برای به بحث گذاشتن و شناساندن روان پیچیده آدمی و چگونگی رویش و پویش آن از بدو خلقت تا به امروز. به عبارت دیگر، سیر و سیاحتی روانشناختی است در چگونگی دریافت آدمی از جهان خرد و کلان.
یونگ در این کتاب طی دوازده گفتار و یک واپسین گفتار و نگاهی بر آنچه گذشت، چهار پیوست و بالاخره فرهنگی از اصطلاحات روانشناسی خاص خود، علاوه بر خاطرات، خوابها و تفکراتش، تأثیرات خود از سفرهایی که به آفریقا، آسیا و آمریکا انجام داده را از منظر روانشناختی مورد بحث قرار داده که از بخشهای جالب و خواندنی کتاب به شمار میرود.
کتاب در بر دارنده ماجرای آشنایی یونگ با فروید و چگونگی جدا شدنش از اوست که در عمل منجر به شکل گرفتن مکتب زوریخ در برابر مکتب وین گردید.موضوع کتاب همانطور که از عنوانش پیداست، زندگینامه، خاطرات، خوابها و تفکرات یونگ در طول سالهای زندگی اوست اما در نگاهی عمیقتر، صرف نظر از مطرح شدن مسائل جنبی بسیار دیگر، بهانهای است در جهت دعوت خواننده برای به بحث گذاشتن و شناساندن روان پیچیده آدمی و چگونگی رویش و پویش آن از بدو خلقت تا امروز.
تازگی و جذابیت روایت یونگ در این کتاب از آن روست که وی با توسل به شیوههای خاص مکتب روانشناسی خود، سعی دارد به طرق مختلف، به اعماق روان آدمی رسوخ کند و با بهرهگیری از تمام دانشها و دستاوردهای بشر در طول تاریخ، درام یا نمایشنامه ارتباط خدا با انسان و طبیعت را بازسازی و با فرو رفتن در اعماق و زوایای روان و برجسته سازی نیازها و خواهشهای روحی و جسمی انسان، خواننده را در سفری دور و دراز ولی شیرین و دلچسب با خود همراه سازد.
شیوه یونگ در گفتار و نوشتار، ساده و بیپیرایه و بعضاً شاعرانه و رمانتیک است؛ به ویژه در بخشهایی که از خاطرات زمان کودکی و نوجوانی اش سخن میگوید. ولی بحثهای روان شناختی او - به مقتضای موضوع - ضمن گرایش به حماسی شدن، از سادگی فاصله میگیرد. کتاب با مقدمهای از یونگ درباره انگیزه و هدف نوشتن از کتاب شروع میشود. سپس 12 گفتار و چند پیوست از نویسنده آمده و در پایان نیز فرهنگ اصطلاحات و فهرست کامل آثار گردآوری شده یونگ، درج شده است.
فهرست
نخستین سالهای کودکی،
سالهای تحصیل در مدرسه،
سالهای دانشجویی،
کار و کنکاش در زمینه روانپزشکی،
زیگموند فروید،
رویارویی با ناخودآگاه،
آثار و نوشتهها،
برج،
سفرها،
تصاویر خیال،
پیرامون زندگی پس از مرگ،
واپسین افکار