دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگی سیاسی قوام السلطنه

زندگی سیاسی قوام السلطنه

نویسنده: جعفر مهدی نیا
ناشر: پانوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 745
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 2

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو

 

مروری بر کتاب

مصور

نویسنده در اثر حاضر نقش آفرینی‌ها و اقدامات سیاسی احمد قوام‌السلطنه  را در دوران معاصر، به ویژه در دهه 1320شرح و بررسی کرده و گوشه‌هایی از رویدادهای تاریخ معاصر ایران را بازگو نموده که به نوعی با مقام و منصب و عملکردهای این شخصیت سیاسی مربوط می‌شود .کتاب با عکس‌هایی از قوام‌السلطنه و شخصیت‌های سیاسی و اداری و نظامی هم عصر او همراه است .

احمد قوام فرزند میرزا ابراهیم معتمدالسلطنه ـ برادر کوچکتر حسن ـ وثوق‌الدوله ـ در سال 1352ش( 1290ق) تولد یافت .در در 1312ق در شمار عمله خلوت ناصرالدین شاه  وارد دربار گردید و در سال 1315ق منشی حضور امین‌الدوله صدراعظم، سپس منشی عین‌الدوله صدراعظم شد . در سال 1324وزیر رسائل و ملقب به دبیر حضور  گردید و در اوایل مشروطه لقب قوام‌السلطنه گرفت ، وی از سال 1297تا 1299 ش نیز والی خراسان بود .

قوام‌السلطنه در دوران سلطنت پنج پادشاه در عرصه تاریخ کشور نقش آفرینی کرد و ظرف چهل سال، بیست و چهار فرمان وزارت دریافت کرد : سیزده بار وزیر داخله، چهار مرتبه سمت وزیر امور خارجه، چهار نوبت وزیر مالیه، دو بار وزیر جنگ و یک بار هم وزیر عالیه . وی ظرف سی و یک سال پنج بار نخست وزیر شد و ده کابینه معرفی کرد و یازده فرمان نخست وزیری برای او صادر شد .

علاوه بر مناصب یاد شده، سه سال فرمانروای کل خراسان و سیستان و دو دوره(ادوار چهارم و پنجم) وکیل مجلس شورای ملی گردید .وی در سال 1300به مدت 52 روز در زندان کودتاگران (سید ضیاء‌الدین طباطبایی  بود و در سال 1302 پانزده روز در زندان قزاقخانه محبوس گردید و قریب هفت سال (از 1302 تا 1309 ) در اروپا در تبعید به سر می‌برد و یازده سال نیز در لاهیجان تحت نظر نظمیه قرار داشت و عاقبت در روز سی و یکم تیر ماه 1334ش دچار سکته قلبی شد و در سن 82سالگی در تهران درگذشت .


فهرست

بررسی زندگی قوام در سال‌های کودتای 1299ش
قوام‌السلطنه در خراسان
قوام بعد از شهریور 1320
زمینه‌های سیاسی به قدرت رسیدن قوام در سال‌های 26 ـ 1324
نهضت آذربایجان
قوام و حزب توده
ماجرای جمهوری کردستان و احمد قوام
نقش اشرف پهلوی و مادر شاه در روی کار آوردن قوام
قوام و سی تیر
قوام و مظفرالدین شاه
قوام و رزم‌آرا
قوام و سید ضیاء‌الدین طباطبائی
آخرین شب حکومت قوام‌السلطنه 

او در زمان قاجار لقب قوام‌السلطنه یافت و محمدرضا به او لقب حضرت اشرف را داد (که بعداً پس گرفت). القاب قدیمی‌تر او عبارت‌اند از منشی حضور (۱۳۱۵ ه‍.ق.)، دبیر حضور (حدود ۱۳۲۲ ه‍.ق.)، و وزیر حضور (۱۳۳۴ ه‍.ق.).فرمان مشروطیت ایران که به امضای مظفرالدین شاه قاجار رسید به قلم قوام است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات