دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زندگی سیاسی سید ضیاالدین طباطبایی

زندگی سیاسی سید ضیاالدین طباطبایی

نویسنده: جعفر مهدی نیا
ناشر: پانوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 880
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 
1369 - دوره چاپ : 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو 


مروری بر کتاب

مصور

نخست وزیران ایران

این کتاب تحقیقی است درباره زندگی و تکاپوهای سیاسی "سید ضیاء‌الدین طباطبایی" و چگونگی زمینه‌چینی، انجام و پی آمد کودتای اسفند .1299کتاب در هفت بخش با این مطالب تدوین شده است و با تصاویری از چهره‌های سیاسی نامبرده در متن و فهرست منابع و اعلام به پایان می‌رسد .

سیدضیاءالدین طباطبائی یزدی ( ۱۲۶۷-۶ شهریور ۱۳۴۸) روزنامه‌نگار و نخست‌وزیر ایران بود.در کودتای ۱۲۹۹ همراه با رضاخان شرکت داشت و رئیس‌الوزرا شد. تا ۴ خرداد ۱۳۰۰ در این مقام بود و دوبار کابینه تشکیل داد.او همواره به پیروی از سیاست بریتانیا در ایران مشهور بود و به ویژه ان لمبتون پژوهشگر و از ماموران اطلاعاتی بریتانیا در ایران از او حمایت می‌کرد.

پس از تصویب قانون ملی شدن صنعت نفت در ایران بریتانیا اصرار داشت که او نخست‌وزیر شود تا به دست او کار نفت به سود شرکت نفت ایران و انگلیس خاتمه یابد.

روزی که دکتر مصدق به صورتی نامنتظر نخست‌وزیری را پذیرفت، سید ضیاء در دربار نزد شاه بود و انتظار داشت که مجلس او را نخست‌وزیر کند و فرمان نخست‌وزیری را از شاه دریافت دارد. بعد از آن کودتای ۲۸ مرداد هم صحبت نخست‌وزیر شدن او مطرح بود...

سید ضیاءالدین طباطبایی در زمره ی رجالی قرار دارد که در وقایع ایران از دوره ی مشروطه اول تا سلطنت رضاشاه و محمدرضا پهلوی ، همواره در جهت تضییع حقوق ملت ایران به نفع بیگانگان و انعقاد قراردادهای ننگین استعماری ، نقش فعال و تاثیر گذاری داشته است .

شوی اولین بار در چهره ی فردی ماجراجو در وقایع مشروطیت ایران در ارتباط با کانون های سیاسی با مشرب های متفاوت و نیز مجامع سری ای نظیر انجمن ستار و انجمن فراماسونی تهران قرار گرفت و همان زمان به اتهام بمب گذاری در بازار تهران توسط محمد علی شاه قاجار تحت تعقیب قرار گرفت و در نهایت با وساطت پنهان انگلستان به مدت شش ماه در سفارت اتریش پناهنده ماند ، پس از قتل محمد علی شاه ، وی به عرصه مطبوعات روی آورد و روزنامه های اسلام ، شرق، برق و رعد را منتشر نمود ( روزنامه نگاری برای سید ضیاء تبدیل به ابزاری شد برای کسب منفعت های شخصی و اینکه سیاست های بیگانگان را تبلیغ نماید- نظیر آنچه در سرمقاله های روزنامه رعد در دفاع از قرارداد 1919 به قلم سید ضیاء درج می شد) اندکی بعد وی را در دولت آخرین شاه قاجار در راس هیاتی سیاسی که عازم مذاکره با دولت مساواتی باکو بود مشاهده کنیم و مدتی بعد بخشی مهم و حیاتی ازعملیات کودتای سوم اسفند 1299ش را عهده دار می گردد.


فهرست

ایران قبل از کودتای سوم حوت 1299
ایران و کودتای سوم حوت 1299
ایران بعد از کودتای سوم حوت 1299
دیگران و کودتای سوم حوت 1299
ماجرای تجزیه آذربایجان، خراسان
ترکمن صحرا
خوزستان و بلوچستان از ایران
قتل نامداران دوران سلطنت رضاشاه
سرهنگ محمود پولادین
سردار اسعد بختیاری
نصرت‌الدوله فیروز
تیمورتاش
سید حسن مدرس
اسدی
خودکشی داور
واقعه مسجد گوهرشاد
چه کسی رزم‌آرا را کشت؟
سپهدار اعظم و کودتای 1299
زندگی پر نشیب و فراز قوام‌السلطنه
مشیرالدوله، سیاستمدار، محقق و مورخ
مستوفی‌الممالک بی‌طرفی ایران را در جنگ اول حفظ کرد
دوران کودکی رضاشاه
رضاخان شصت تیر 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات