- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 183290 - 111/4
- وزن: 1.00kg
زندگی جدید - کالبد قدیم
عکاس: جاسم غضبانپور
مقدمه: حمیدرضا سپهری
ناشر: وزارت مسکن و شهرسازی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 170
اندازه کتاب: رحلی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
مصور رنگی تمام گلاسه
گزیده ای از بناهای با ارزش تاریخی
کتاب حاضر تلاشی است برای شناخت و حفظ میراث با ارزش گذشته معماری کشور، آن هم نه کاخ ها و بناهای عظیم، بلکه معماری مردمی، در اعصار گذشته و آثاری که با زندگی جامعه در ارتباط نزدیک بوده است و حفظ این آثار ارزنده بدون دمیدن یک زندگی جدید در کالبد قدیمی آنها اگر محال نباشد بسیار سخت خواهد بود.
این کتاب نیز همچون دوجلد دیگر، تلاش کرده گلچینی از آثار معماری قدیمی ایران را به علاقمندان این هنر دیرپای سرزمین پهناورمان تقدیم نماید. معرفی آثار این مجموعه دو جنبه دارد: اولا علیرغم گستردگی و تنوع، امکان شناخت و آگاهی از چگونگی آثار معماری برای همه فراهم می گردد.ثانیا می تواند تشیوقی باشد بر اینکه بخش های مختلف دولتی و خصوصی با اطلاع ازموجودیت و وضعیت این اماکن، استفاده مجدد از آن ها را در برنامه خود قرار دهند.
در کتاب حاضر ، نمونه هایی از واحدهای مسکونی دوران صفویه ( قرن یازدهم هجری ) و زندیه ( قرن دوازدهم هجری ) در اختیار دوستاران معماری قرار می گیرد. ارائه این آثار در کنار دیگر نمونه های دوره قاجاریه، روند شکل گیری ساختمانهای مسکونی ایران را تا قرن حاضر برای پژوهندگان پدیدار می سازد. از سویی دیگر تلاش کرده ایم در یک شهر با نمایش آثار معماری بناهای مسکونی چند قرن متوالی، سیر تطور مسکن را معرفی نماییم تا برای محققان علاقه مند، تحقیق در نحوه شکل گیری مسکن مقدور باشد زمینه تصویری مطالعه و تحقیق در تزیینات و چگونگی کاربرد آن در بناهای قدیمی ایران نیز در این کتاب فراهم شده است.
تزیینات معماری ایران بیشتر در آجرکاری، گچ بری، آینه کاری و نقاشی دیواری متبلور است که سعی گردیده نمونه های گوناگونی از آن معرفی شود. تنوع نقاشی دیواری که از دوره صفویه به بعد مجدداً در معماری ایران رایج شده است را در مجموعه حاضر می توان دنبال کرد.
بر نقاشان پژوهشگر است که با نظری تحلیلی به هنر نقاشی در معماری اینگونه بناها دامنه تحقیق خود را گسترش دهند.
بعضی از آثار معرفی شده در این کتاب، بویژه کاروانسراها ، در دوره های مختلف مرمت شده و توسعه یافته اند. نمونه هایی از شیوه های مختلف مرمت و توسعه اینگونه اینیه نیز ارائه شده است تا تلاش مردم ایران در پرهیز از اسراف و دوباره کاری و استفاده سودمند از یک بنا به نظر علاقه مندان برسد.
آثار معماری گنجینه هایی هستند که هرکدام معرف سابقه فرهنگی و هنری مردم این مرز و بوم می باشد . از این راه است که دریچه دیگری بر افق معماری ایران گشوده می شود. دریچه ای برای نسل آینده که ریشه در گذشته و تاریخ این کشور دارد…