- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 173360 - 58/4
- وزن: 0.70kg
زندگی تئاتری من
نویسنده: برتولت برشت
مترجم : فریدون ناظری
ناشر: جاویدان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 518
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
در این کتاب برشت در ضمن بیان تاریخچه نگارش و نحوه ساخت تئاترهایش از عقاید ونظرهایش پیرامون تئاتر و هنرو حتی سیاست و تاریخ میگوید . مثلا در جائی درباره تماشاگر تئاتر میگوید : تماشگر میبایست با مغزش به تئاتر بیاید و از آن راه هیجان را تجربه کند . برای این کار میبایست هم آموخت و هم سر گرم شد .
هدف سرگرم کردن و آموختن است . هر کدام بی دیگری موجب زوال اعتبار اثر هنری میشود . تئاتر باید تماشا گر را تغییر دهد و یا بذر تغییر را در او بپاشد . ... تماشاگر به جای خیره نگریستن نگاه کند و گوش دادن را جایگزین شنیدن نماید ....
اویگن برتولت فریدریش برشت ، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر و شاعر آلمانی با گرایشهای سوسیالیستی و کمونیستیبود. برتولت برشت را بیشتر به عنوان برجستهترین نمایشنامهنویس تئاتر روایی (که نقطه مقابل تئاتر دراماتیک است)، و بهخاطر نمایشنامههای مشهورش میشناسند. اما برتولت برشت علاوه بر این که نمایشنامهنویسی موفّق و کارگردانی بزرگ بود، شاعری خوشقریحه نیز بود و شعرها، ترانهها و تصنیفهای پرمعنا و دلانگیز بسیاری سرود.وی همچنین با ابداع سبک فاصله گذاری در تئاتر، انقلابی بزرگ را در زمینه هنرهای نمایشی به پا کرد.
برشت و فاصله گذاری عدم ارتباط حسی بین مخاطب و اثر و جایگزینی رابطه ی فکری و عقلانی (از طریق بیگانه سازی) و همچنین روایت داستان به جای وقوع داستان و قطع کردن نمایش در جاهایی که امکان رابطه و پیوند حسی نمایشنامه و مخاطب وجود دارد از مشخصات این ساختمان نمایشی است . در این روش سعی نویسنده، کارگردان و بازیگر روایت کردن درام بجای تجسم کردن آن برای تماشاچی است. گاهی در فارسی به آن تئاتر حماسی می گویند که ترجمه دقیقی نیست. تئاتر روایی برتولت برشت با استفاده از یک راوی در بطن نمایشنامه و متن های توصیفی خارج از دیالوگ و نیز چکیده ای از وقایع هر صحنه در آغاز پرده که با هدف زدودن هیجان در نزد تماشاگر صورت می گیرد، در صدد برانگیختن قوة تفکر تماشاگر است و او را به تقابل با آن چه که بر روی صحنه، نما یش داده میشود، وا می دارد.