- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 103692 - 16/2
- وزن: 0.40kg
زنان و جنسیت در اسلام
نویسنده: لیلا احمد
مترجم: فاطمه صادقی
ناشر: نگاه معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 342
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
ریشه های تاریخی جدال امروزی
کتاب زنان و جنسیت در اسلام همان طور که نویسنده در عنوان فرعی آن(ریشه های تاریخی جدال امروزی)متذکر شده برای فهم وضعیت کنونی نوشته شده است و نه صرفا برای آگاهی از گذشته،از زمان انتشار این کتاب در 1992 تاکنون مطالب بسیاری با موضوع زنان و اسلام نوشته شده است،اما این اثر هنوز هم جایگاه خود را حفظ کرده و یکی از مهمترین متون درسی در رشته هایی همچون اسلام شناسی،شرق شناسی،مطالعات خاورمیانه و دیگر مطالعات مرتبط محسوب میشود.
آیا جوامع اسلامی ذاتا نسبت به زنان ظالم اند؟
آیا گرایش مجدد زنان اسلامی به حجاب و لباس های سنتی دیگر نمادی از تلاش برای بازگشت به اسلام "خالص" است که برای هر دو جنس مناسب و عادلانه بود؟
در این کتاب ، لیلا احمد با کاوش در ریشه های تاریخی و با ردیابی تحولات گفتمان های اسلامی در مورد زنان و جنسیت از دنیای باستان تا به امروز ، چشم انداز جدیدی را به بحث های فعلی درباره زنان و اسلام افزوده است. احمد برای مشخص کردن آنچه که در مورد نخستین آموزه های اسلامی درباره زنان متمایز بود ، ابتدا سیستم های جنسیتی موجود در خاورمیانه را قبل از ظهور اسلام توصیف می کند.
وی سپس به آن دسته از جوامع عرب که نقش اساسی در تدوین گفتمانهای غالب اسلامی درباره زنان و جنسیت داشتند، می پردازد: عربستان در دوره ای که اسلام بنیان نهاده است، عراق در عصر کلاسیک هنگامی که هسته اصلی نسخه های گفتمان حقوقی و دینی درباره زنان تدوین شد و مصر در قرن نوزدهم و بیستم ، هنگامی که قرار گرفتن در معرض جوامع غربی منجر به تحولات چشمگیر اجتماعی و ظهور گفتمانهای جدید در مورد زنان شد.
در کل ، احمد نه تنها متون اسلامی را که ایدئولوژی های اصلی در مورد زنان و جنسیت را توسعه داده است در نظر می گیرد بلکه این گفتمان را در متن اجتماعی و تاریخی خود قرار می دهد. از این رو ، کتاب او یک بررسی جذاب از مباحث و ایدئولوژی های اسلامی درباره زنان و شرایط تاریخی موقعیت آنها در جامعه است. این اثر را می توان نخستین نمونه در حوزه ی خود دانست که از ابزارهای تحلیلی مطالعات جنسیتی معاصر استفاده کرده است.