- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188266 - 117/5
- وزن: 0.30kg
زنان شاهنامه و پایگاه اجتماعی شان
نویسنده: سمیه بخشنده زحمتی
ناشر: رسا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 224
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ مزین به نوشته و امضای نویسنده
مروری بر کتاب
تلفیق حوزه علوم اجتماعی و ادبیات
در شاهنامه فردوسی نزدیک به بیست زن نقش آفرینی می کنند که البته بیش تر آن ها در دوره پهلوانی می زیند. به درستی می توان گفت که در هیچ کتاب دیگری در ادب کهن پارسی تا بدین پایه زنان خردمند و ستوده وجود ندارند و هیچ سخن گویی این گونه زنان را نستوده است. زنان شاهنامه بسیار برتر از زنان دیگر چکامه (منظومه) های ادب پارسی اند.
کافی است شیرین را در خمسه ی نظامی و شاهنامه با هم بسنجید.شیرین نظامی زنی است عاشق پیشه که جز عشق هیچ از او نمی دانیم اما شیرین در شاهنامه زنی است خردمند و دلاور که زندگی می کرده است و در زندگی عاشق هم شده است....
شاهنامه، ساده ترین و لذت پذیرترین اثر هنری در زبان پارسی است و هدف نهایی فردوسی از نظم آن، به هم پیوستگی افراد تیره ها و طوایف نژاد ایرانی بوده است. با توجه به داستان های زنان شاهنامه می توان گفت: در شاهنامه تأکید بر جنسیت زنان نیست بلکه بر ویژگی شخصیتی آنان و چگونگی برخوردشان با فرهنگ و هنجارهای فرهنگی _ اجتماعی ایرانی است. داستان های زنان شاهنامه، در نهایت برای متوجه کردن جامعه به مقام ومنزلتی است که "زن" می تواند داشته باشد. زن در شاهنامه با توجه به همه ویژگی های مطلوب و مثبت خود، زنی است مورد پذیرش فرهنگ ایرانی.