- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188682 - 115/6
- وزن: 0.50kg
زناشوئی و اخلاق
نویسنده: برتراند راسل
مترجم: مهدی افشار
ناشر: کاویان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 375
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
راسل درباره زناشوئی و اخلاق میگوید :'' کسانیکه هرگز از وحدت صمیمانه و عمیق رفاقت پرشور یک عشق طرفینی بوئی نبرده اند ، در حقیقت شیرینی جنبه های زندگی را نچشیده اند و بی آنکه خود بدانند محرومیت از آن ، عواطف آنان را بسوی قساوت ، حسادت و زورگوئی سوق میدهد '' .
در این کتاب او عقایدی تازه مطرح کرده بود که به نظر همگان خوشایند نبود، ولی به سبب جدایی از همسر دوم و طرح طلاق در دادگاه این کتاب موفقیت فراوانی کسب کرد. به عقیدۀ او هرگونه اخلاق نظری زاید است و برای زندگی قواعد اخلاق عملی لازم است، ولی متأسفانه قسمت عمده این قواعد از قبیل اخلاق جنسی براساس اندیشه های خرافی و متأثر از ترس و نگرانی بی اساس است. در حالی که اگر آدمی واقعاً بخواهد از زندگی خوب و شایسته ای که در میان همسایگانش پذیرفته شده اند را فراگیرد، چرا که اعمالی از قبیل قربانی کردن انسان در نتیجه اعتراض به عقاید اخلاقی مرسوم بوده که از بین رفته اند. و بدیهی است که انتقال از سیستمی کهنه به نو، مثل هر تغییر و تحولی متضمن دشواری و مشکلات است.
برتراند راسل در اين كتاب مي خواهد اجتماعي را به تصوير بكشد كه چه نوپا و چه كهن سال باشدبا دو عنصر سيستم اقتصادي و سيستم خانواده ساخته و پرداخته مي شود كه اين دو مكتب فكري ارتباط نزديكي با هم دارند . مكتب اول ماركس و پيشتاز مكتب دوم فرويد است و برتراند راسل خود را مجزا از اين دو مكتب مي نامد ...
در این کتاب در مورد سیر تاریخی تشکیل خانواده ها و تحولات و ساختار آن بحث می شود. سپس مسئله اخلاق به پیش کشیده می شود و آن را با تطورات اجتماعی، اقتصادی، تکنولوژی به چالش می کشد و در پایان در مورد آنچه می تواند رخ دهد و استفاده از تکنولوژی ایده هایی مطرح می شود.
فهرست
فصل اول : مقدمه
فصل دوم : جوامع مادرتباری
فصل سوم : نظام های پدرسالاری
فصل چهارم : ریاضت و گناه
فصل پنجم : اخلاق مسیحی
فصل ششم : عشق رمانتیک
فصل هفتم : آزادی زنان
فصل هشتم : تابوی معرفت جنسی
فصل نهم : جای عشق در زندگی آدمی
فصل دهم : زناشویی
فصل یازدهم : فحشاء
فصل دوازدهم : زناشویی آزمایشی
فصل سیزدهم : خانواده امروزی
فصل چهاردهم : نقش خانواده در روحیات فرد
فصل پانزدهم : خانواده و دولت
فصل هفدهم : نفوس
فصل هجدهم : اصلاح نژاد
فصل نوزدهم : مسأله جنسی و آسایش فرد
فصل بیستم: جای عشق در میان ارزشهای انسانی
فصل بیست و یکم : نتیجه