- موجودی: موجود
- مدل: 198696 - 65/5
- وزن: 1.20kg
زن و خانواده در مسیر تاریخ
نویسنده: اسماعیل جسیم
ناشر: علمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 780
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ لبه جلد سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
کتابی که پیش رو دارید به موضوع نقش زنان در خانواده در دورههای مختلف تاریخ اشاره میکند. در این اثر شخصیت، انسانیت، مسئولیت و نقش زن در عرصههای اجتماعی و تاریخی و سیاسی از زمان ماقبل تاریخ به بعد مورد نقد و بررسی قرارگرفته است. در دوران سلطنت ناصرالدینشاه قاجار، محمدحسن خان اعتمادالسلطنه که تحصیلکردهی اروپا بود دستبهکار جالبی زد و با همکاری میرزا محمدحسین فروغی (ذکاءالملک اول) سه جلد کتاب در شرح احوال زنان تألیف کرد که هنوز هم مورداستفادهی اهل تحقیق است. این سه مجلد شامل شرححال زنان مشهوری بود که از کتابهای عربی، فرانسه و روسی نقلشده بودند…
خانواده، اوّلین و کوچک ترین نهادی است که افراد در آن، ارتباط با دیگران را تجربه می کنند و علاوه بر آغاز ارتباط با اعضای دیگر خانواده، چگونگی ارتباط با دیگر افراد اجتماع را نیز فرا می گیرند. همان گونه که در خانواده، بنیان های اساسی شخصیت انسان ها شکل می گیرد، نوع تعامل آنان با دیگران در آینده هم در همین جا مشخص خواهد شد. این که انسان ها در آینده، شخصیتی متعادل و آرام داشته باشند یا شخصیتی ناآرام و پرخاشگر، با دیگر افراد جامعه ارتباط موفقی داشته باشند و یا ناموفق، همه و همه در محیط آغازین ارتباط (یعنی خانواده)، ظهور و بروز خواهد یافت. البته عوامل مهم دیگری چون: وضعیت وراثت و محیط های طبیعی نیز در این شکلگیریِ نوع شخصیتی افراد دخیل هستند؛ امّا نقش خانواده در این میان، برجسته تر است.
تاریخ، مطالب فراوانی از زن و مسائل مربوط به او در سینه ی خود ثبت کرده است. مروری کوتاه بر صفحات تاریخ این نکته را روشن می کند که بخش قابل توجهی از فرازهای برجسته و جنجالی تاریخ بشر، بر محور آفرینش، شخصیت، انسانیت و مسئولیت زن شکل گرفته است.
به تعبیر دیگر، وجود زن همیشه، بحث انگیز بوده است به طوری که اقوام و ملت ها، هر کدام متناسب با ایمان و اعتقادشان رفتار ویژه ای با این موجود داشته اند که این نوع برخوردها، نمایان گر میزان اعتقاد و اعتماد آنان به شخصیت و منزلت زن می باشد. دیدگاه ها درباره ی زن و جایگاه او در نظام انسانی آن اندازه متفاوت است که جمع بندی آنها کاری بس دشوار است. یکی زن را موجودی سر تا پا ظلمت و شرارت می داند و دیگری او را لمعه ای از نور و معنویت.
گروهی معتقدند زن برای خدمت به مرد آفریده شده و دسته دیگر گفته اند مرد باید در خدمت زن باشد. جمعی بر این اعتقاد بودند که او مایه ی ننگ است و باید وی را از حوزه ی زندگی خانوادگی حذف کرد که این تفکر مربوط به دوران جاهلیت است؛ همان مردمی که زن را «حشرات الارض» لقب می دادند و کشتن و از میان برداشتن او را افتخار می پنداشتند.
روزی برای این که از خانه به داخل کوچه نیاید پایش را می شکستند و به او عنوان پاشکسته می دادند و زمانی هم برای اثبات پاداشتن نه تنها کوچه و خیابان و محله و شهر را در نوردید بلکه میدان دار عرصه های نمایش و نمایش گاه ها و ستاره ی درخشان فیلم ها و سینماها شد.
زمانی او را در لباسی محکم و نفوذناپذیر پیچیده مادام العمر در پستوی خانه ها زندانی می شد و هنگامی هم این لباس ها را با تیغ تجدد درید و حصارها را با تیشه ی تمدن برید و با بدنی برهنه و عریان در مجامع عمومی ظاهر شد به تخریب دیوار خانه و خانواده اکتفا نکرده، دیوار عفت و حیاء را نیز خراب کرد. گاهی وجودش مایه ی شرمساری محسوب می شد و هنگامی هم حضورش موجب لطافت و کاستن از سختی ها....
فهرست
زن و خانواده در دوران ماقبل تاریخ
زن و خانواده در بابل
از دورهی حمورابی تا بختالنصر
ازدواج در آتن
زن و خانواده رومی در دوران آوگوستوس
شوالیهگری
زن
خانواده و عشق
زن و خانواده
زن و خانواده در چین و خاور دور
زن و خانواده در قرن هجدهم اسلامی عثمانی
زن و خانواده و آداب و رسوم
مناسبات و رفتار حضرت محمد (ص) با همسرانش
شرکت زنهای صفویه در جنگ
عقدکنان در فرهنگ و آداب و رسوم ایرانیان