دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

زن به ظن تاریخ + خشونت و فرهنگ ؛ دو کتاب در یک مجلد

زن به ظن تاریخ + خشونت و فرهنگ

نویسنده: بنفشه حجازی
ناشر : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - شهرآب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300 + 340
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1371 _ 1370 - دوره چاپ : 1

کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده

 

مروری بر کتاب 

زن به ظن تاریخ

جایگاه زن ایرانی از عهد باستان تا پایان دوره ساسانیان

در بررسی و تحلیلی که بر روی شخصیت های اسطوره ای، افسانه ای و تاریخی بدون پا فشاری و اصرار بر اثبات حقیقی بودن وجود آن ها با خیالی و وهمی بودنشان انجام داده ام، سعی کرده ام از روی کلماتی که زندگی آن ها را توصیف کرده است و دوباره نگری نقش ها و گرته هایی که به جای مانده است بر واقعیات و نحوه ی زیست زن در جامعه ی آن زمان دست یابم و به نوعی زمینه ی شکل گیری افکار امروزی راجع به زن را روشن نمایم....

نویسنده با روش تاریخی و با استناد به منابع مهم، کتاب خود را در یک مقدمه و دو بخش اصلی نگاشته است. مقدمه، مشتمل بر مطالبی چند درباره موضوع مورد تحقیق، معرفی ساختار کتاب و نحوه پژوهش آن می‌باشد. نویسنده در بخش اول کتاب که به بررسی جایگاه زن در ادوار باستانی تاریخ ایران اختصاص دارد، جایگاه و مقام زن را از دوران پیش از تاریخ گرفته تا مادها، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان از نظر می‌گذراند.

شرح اسطوره‌ها و ایزدان مرتبط با مقام زن، مشخصات خانواده، حقوق زنان، ازدواج و انواع آن، زن و حکومت، زنان و جنگ، حضور زنان در اجتماع و سیاست، شئون اجتماعی و فرهنگی زنان و... مهم‌ترین مطالب آن‌ها را تشکیلم می‌دهد. از آنجایی که دین زرتشت همواره در این ادوار به‌ویژه ساسانیان غالب بوده، بحث بر سر انواع ازدواج، مسئله ازدواج با محارم، حقوق زنان و. .. به‌طور عمده با بینش زرتشتی ارتباط داشته است.

در بخش دوم که از حجم کمی نسبت به بخش نخست برخوردار است، جایگاه و مقام زن در متون منظوم فارسی به‌ویژه شاهنامه بررسی شده است. در این جستار، از میل به فرزند و فرزندآوری آغاز و سپس درباره مراسم و آداب ازدواج و چگونگی روابط پسر و دختر و دخالت پدر و مادر در این زمینه، انواع و اقسام حالات زناشویی، تعدد زوجات، اوضاع اجتماعی و دخالت آن‌ها در امور سیاسی، مقام زن و مادر و دایه و... سخن به میان آمده است.


خشونت و فرهنگ

مصور

اسناد محرمانه کشف حجاب؛ 1313 - 1322

در اين كتاب اسناد روند اجرايي كشف حجاب عمدتاً اسناد وزارت كشور (شامل پانصد و هفتاد و يك سند) از شهرهاي مختلف انتخاب و بازنويسي گرديده است. در پايان كتاب شش قطعه عكس مربوط به موضوع كتاب نيز مندرج است.

کشف حجاب در ايران پديده‌اي ناشي از آشنايي با غرب و تجددخواهي افرادي است که افکار و زندگي غربي را تجربه کرده بودند و مي‌کوشيدند زنان ايراني را نيز مانند زنان اروپايي بعد از رنسانس بدون حجاب و نيمه عريان سازند و البته لباس مردان را نيز تغيير دهند. درحالي که نخستين نشانه‌هاي کشف حجاب را مي‌توان در دربار ناصرالدين شاه قاجار و سپس در محافل روشنفکري مشاهده نمود، رسميت يافتن آن به دوره ديکتاتوري رضا شاه پهلوي باز مي‌گردد.

رضاخان که پيش از رسيدن به مقام پادشاهي خود را فردي ديندار و پايبند به اصول مذهب نشان داده بود، پس از به قدرت رسيدن به تدريج ماهيت اصلي خود را نمايان ساخت. او که به نام تجددگرايي، تضعيف ارزش‌هاي ديني را سر لوحه برنامه‌هاي نوسازي فرهنگي خود قرار داده بود، طي اقداماتي مخالفت عملي خود را با اسلام و فرهنگ و سنن اسلامي جامعه آغاز کرد

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات