- موجودی: موجود
- مدل: 198173 - 111/5
- وزن: 0.70kg
زن اژدها
نویسنده: حسن سعیدی
ناشر: فیروزه - مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 396
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
مصور
زندگینامه اشرف پهلوی
پدرم در حالی که دور استخر حیاط اجری خانه مان قدم می زد و سیگار ایرانی که بسیار دوست داشت دود می کرد و افراد بادیگاردش در کنارش بودند, در ان هوای سرد پاییزی روز 26 اکتبر1298/1919 شمسی انتظار می کشید. سه سال پیش خواهرم شمس به دنیا امده بود و حالا رضاخان پهلوی, افسر بریگارد قزاق ایران, باید صاحب پسری می شد.
وقتی یکی از سربازها به طرف حیاط دوید و گفت: پسر است! آن فضای سخت شکست. اما وقتی پدرم با عجله به سوی خانه دوید تا نوزاد را که وارث او بود ببیند, قابله ای که هنگام زایمان بالای سر مادرم بود جلوی او را گرفت; صبر کنید بچه دیگری در راه است و بعد از پنج ساعت من متولد شدم....
نویسنده در این کتاب اشرف پهلوی را از دو زاویه تاریخی و روانشناختی بررسی کرده و کوشیده است که تصویری واقعی از این چهره پر رمز و راز به دست دهد. اشرفالملوک پهلوی (۱۲۹۸ تهران - ) مشهور به اشرف پهلوی فرزند رضاشاه پهلوی و تاج الملوک آیرملو است. وی همچنین خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی می باشد.اشرف پهلوی خواهر همزاد محمدرضا پهلوی است. نام وی در زمان تولد «زهرا» بود که بعدها به «اشرفالملوک» و «اشرف» تغییر یافت.
وی در سال ۱۲۹۸ ه.ش همزمان با برادرش محمدرضا از زن دوم رضا شاه تاجالملوک آیرملو زاده شد. او پس اتمام تحصیلات رایج آن زمان و رسیدن به سن رشد، بنا به توصیه پدرش رضا شاه پهلوی با علی قوام پسر قوامالملک شیرازی ازدواج کرد که بعد از ۲۰ شهریور این امر به طلاق انجامید. ثمره آن هم پسری بنام شهرام پهلوینیا بود .
وقتی رضا شاه مجبور به ترک ایران شد، اشرف در آخرین دیدار با پدر مأموریت یافت تا یاور و همدم برادرش محمدرضا پهلوی باشد.دومین ازدواج او با احمد شفیق، خواهر زاده ملک فاروق پادشاه مصر بود که ثمره آن هم دو فرزند به نامهای شهریار شفیق و آزاده شفیق بود.
بخش اول کتاب شخصیت و ویژگی های روان شناختی اشرف نام دارد. این بخش پنج فصل دارد. اشرف و همسرانش، اشرف و محمدرضا شاه، اشرف و فوزیه، اشرف و ثریا و اشرف و فرح فصول این بخش هستند. بخش دوم مفاسد و جنایات اشرف نام دارد و شامل سیزده فصل است. عناوین این سیزده فصل: زنی که مردها را چون دستمال جیب عوض می کرد، اشرف و مهرپور و هوشنگ تیمورتاش، اشرف و ابوالحسن ابتهاج، اشرف و هژیر، اشرف و رزم آرا، اشرف و محمد مسعود، اشرف و کریم پور شیرازی، اشرف و پالانچیان، اشرف و پرویز راجی، اشرف و قمار، اشرف و قاچاق عتیقه، اشرف و مواد مخدر و اشرف و تشکیل گروه تروریسیتی.
بخش سوم به نقش اشرف در سیاست داخلی می پردازد. فصل اول این بخش به این می پردازد که چرا مصدق قبل از کوتای 28 مرداد اشرف را از ایران اخراج کرد و فصل دوم هم به نقش اشرف در کودتای 28 مرداد می پردازد.بخش چهارم به نقش اشرف در سیاست خارجی می پردازد و در سه فصل به روابط اشرف و استالین، اشرف و ترومن و روابط اشرف با چین می پردازد و در فصل آخر به علل انقلاب از دیدگاه شاه و اشرف می پردازد.در پایان کتاب اسناد مربوط به اشرف نیز آمده است.